23.6.24

Istakoz Krema soslu Biftek



Istakoz Krema soslu biftek 

11.07.2006
Servis düzeni 



  • 2 antrikot biftek adedi (yaklaşık 120gr)
  • 8 Adet jumbo karides, soyulmuş ve ayıklanmış
  • 1 ıstakoz kuyruğu, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1 bardak krema
  • 1/4 bardak beyaz şarap
  • 1 küçük arpacık soğanı, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, Dövülmüş 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • K. biber ve tuz
  • Kıyılmış taze maydanoz (süslemek için)

Talimatlar:

Biftekleri tuz ve karabiber ile baharatlayıp  1 yemek kaşığı zeytinyağını tavada orta ateşte  Bifteklerin her iki tarafını da 4-5 dakika veya istediğiniz kıvama ulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.

Aynı tavaya kalan zeytinyağını ve tereyağını ekleyin. Arpacık soğanı ve sarımsağı  yakmadN hafif ateşte  kavurunuz. (yaklaşık 2 dakika soteleyin.)
Karides ve ıstakoz parçalarını tavaya ekleyin ve karidesler pembeleşene ve ıstakoz tamamen pişene kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirip
Bir kenara alalım.

Beyaz şarabı   tavaya dökün ve alttan kahverengileşmiş parçaları kazıyın. Kısık ateşte pisirerek hafif çekilince
Kremayı tavaya ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sos hafifçe kalınlaşana kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin. (Bu süreç mutlaka  hafif ateşte yapılmalı)
Karidesleri ve ıstakozları sosa bulayacak şekilde karıştırarak tavaya geri koyun. 2 dakika daha kaynatın.

Biftekleri karides ve ıstakoz sosuyla servis edin. Kıyılmış maydanozla dekore ediniz.


2 porsiyon

 




2006 yılı,önceki sitemiz 

www.ascilik.net arsivimden




Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa