11.7.24

HAVUÇLU KEK



THE X BELEK HOTEL Pastalar bölüm Şefi sevgili HÜSEYİN ALDEMİR  ustamız tarafından hazırlandı...  TEŞEKKÜRLER 




HAVUÇLU KEK

  • 8 YUMURTA
  • 650gr.TOZ ŞEKER 
  • 550gr.SIVI YAG
  •       Malzemeleri oval kasede mikser yardımıyla çırparak köpürmesini sağlıyoruz.
  • 550gr UN
  • 2Adet KABARTMA TOZU
  • 2Adet VANİLYA 
  • 1Çay kaşığı TOZ TARÇIN 
  •      Çırpılan harca kaşık yardımıyla malzemeleri yediriyoruz,
  • 1Su bardağı FINDIK (Pirinç iriliginde Dövülmüş)
  • 650gr RENDELENMİŞ HAVUÇ İlave ederek normal evdeki büyük kek kalıbına veya derin borcamda önceden 185° derecede kızgın fırına veriyoruz. Yaklaşık 20 dakika sonra Kürdan veya çöpşiş yardımıyla pişimini kontrol ediyoruz.




■PÜF NOKTASI: Mutlaka kızgın fırına atılmalıdır. Tarifimiz 40×60 ebadında tepsilerde sürekli yapılmaktadır.



        







 AKSESUAR SPONSOR: HİSAR
         ÇATAL KAŞIK FAB.A.Ş 


FARKLI BİR LEZZET İÇİN AŞAĞIDAKİ LINKE TIKLAYINIZ BAKLA EZMESİ TARİFİMİZ 





Etiketler: ,

1 Yorum:

saat: 11.07.2024 13:11 , Blogger ayhanmansuroğlu dedi ki...

BU KOKAY,GÜZEL VE LEZİZ KEK ICIN TUM YAPIM AŞAMASINDA THE X BELEK HOTEL PATİSERİ CHEF.HUSEYIN USTAMIZA TEŞEKKÜRLER

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa