11.12.22

TEBBULE

 TEBBULE 

Lübnan Yemeği 













Resim.Emir BARBUR ALINTIDIR...


  • *1 İRİ DOMATES
  • *5ADET TAZE SOĞAN 
  • *1DEMET MAYDANOZ
  • *1/2DEMET YEŞİL NANE 
  • *1ÇAY BARDAĞI KÖFTELİK     BULGUR 
  • *1ADET LİMONUN SUYU 
  • *1FİNCAN NAR EKŞİSİ 
  • *1ÇAY BARDAĞI SIZMA   ZEYTİNYAĞI 
  • 1T.KAŞIĞI PUL BİBER 
  • 1Y.KAŞIĞI TUZ
YEŞİLLİKLER YIKANDIKTAN SONRA INCE DOĞRANMIŞ OLARAK HAZIRLANMALIDIR.

DOMATES İNCE VE KÜP OLARAK DOĞRANACAK.

KÖFTELİK BULGUR YARIM SAAT ÖNCE ISLATILARAK YUMUŞAYINCA YOĞURULUR VE
TUM MALZEMELERİ İLAVE EDEREK AFIYETLE TÜKETEBİLİRSİNİZ .

***Bulgur yumuşamadan diğer malzemeler ilave edilmemeli ve az daha yogurularak kıvama girer.

***MARUL,HIYAR ve Turp ile servis edilebilir..

TEBBULE TARİFİ İÇİN COK DEGER VERDİĞİM ;

SAYIN EMİR BARBUR TEŞVİKİYLE YAZARAK HAZIRLADIM.



















5.12.22

A Ayhan Mansuroğlu görselleri

 


AYHAN MANSUROĞLU              RESİMLERİ




Sevgili Ziyaretçi profilimdeki bilgileri güncellendi:



10.05.1959 Iskenderun/Hatay doğumluyum. Mesleğimi Iskenderunda kendi isletmem olla Şamdan Restaurant'ı 1991 yılında kapatarak Istanbulda birçok mutfak deneyimlerinden sonra 2003 yılında emekli olarak2009 yılına kadar  Alacarte mutfağında çalışıp daha sonrada LEZZETÇILER LOKANTA&CATERING isimli firma yi  bir ortak ile  birlikte halen isletmekteyim.
Mutfak,gıda ve tüm teknolojisini merak eder araştırırım.

**Virüs salgını nedeniyle isletmemizi Şubat 2021 kapatmak zorunda kaldık.

Hedef hep en iyisi nasıl olur,kalite ve kalite 
Başlıca hedefim.