1.11.20

Muhamara 2

 


 EFE RAKI FIRMASI "EN KRAL MEZE 2006"

ADI ILE 2006 Yılında düzenlediği Türkiye geneli

Meze yarışması'nda ilk on kişi arasında yer aldım..


Bu Iki resimde ödül törenindeki yemek monusunde yer alan  1350 kişi arasında ödül alan  ilk on mezeler mönü  ile birlikte ikram edildi.



25.10.20

18.ULUSLARARASI MUTFAK GÜNLERİ

 


Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri: Festival Hakkında

Festival Hakkında

9-13 Şubat 2021 tarihlerinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 18.si organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, CNREXPO İstanbul Fuar Merkezinde yapılacaktır. Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 17 yıldır yapılmaktadır. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon, uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde ağırlamaktadır. Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona, bu yıl da geçmiş yıllardaki gibi yoğun ilgi beklenmektedir. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival, dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyacaktır. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, ülkemizin öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkânı sağlamaktadır.

Hem yarışan hem de ülkemizi gezebilme imkânı bulan dünyanın usta şefleri, birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanmaktadır. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstlenmektedir.

70’in üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve dünya şefleri, madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edeceklerdir. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla gastronomi turizmine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla aşçılarımızı ve şefleri dünya standartlarında yetişmeleri için üniversitelerle yapmış olduğu işbirliği sayesinde sektördeki önemli bir eksiği tamamlamaktadır.

Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve uluslararası gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunmaktadır.




22.12.19

17.GASTRONOMİ FESTİVALİ BAŞLIYOR



25-28 ARALIK 2019 GÜNLERİ 
ARASINDA ULUSLARARASI 
FESTIVALE KATILACAK OLAN
TÜM ŞEF,AŞÇI VE SEKTÖRDEKİ 
AŞÇI ADAYLAR'A BAŞARILAR DILERIM..
AYHAN USTA 


15.10.19

AŞÇI ANDI



İNSAN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ; MESLEĞİMİ İCRA EDERKEN

MESLEKİ ve ETİK KURALLARA GÖRE HAREKET EDECEĞİME

ÇALIŞMALARIMDA İNSAN SAĞLIĞI ve YAŞAMINI ÖN PLANA ÇIKARARAK

YETENEK ve BECERİLERİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEĞİME

ATATÜRK İLKE ve İNKİLAPLARININ BEKCİSİ OLARAK, LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KORUYACAĞIMA

ÜLKEME YARARLI BİR MESLEK MENSUBU OLARAK; BANA GÖSTERİLEN GÜVENE LAYIK OLACAĞIMA

TÜRK MUTFAĞINI DÜNYA MUTFAKLARI İÇERSİNDE YÜCELTECEĞİME
DİN, DİL, IRK GÖZETMEKSİSİN AŞÇILIK MESLEĞİNİN ŞEREF ve HAYSİYETİNİ KORUYACAĞIMA
AND İÇERİM