18.11.22

Lahana Sarma

 



BEYAZ LAHANA SARMASI


2 Su Bardağı PİRİNÇ


3 Adet KURU SOĞAN


4 Diş SARIMSAK


500 gr. Yağlı kıyma 


1 T.Kaşığı KURU NANE

1/2 demet MAYDANOZ


1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER


1 Y.KAŞIĞI TUZ


1Bardak 200ml. Sıvı yag         

1 Ç.KAŞIĞI KARABİBER

2 C. KAŞIĞI PUL BİBER

1ADET BEYAZ LAHANA(YAKLAŞIK 4-5KG)






*Lahana göbeğini bicak yardimi ile aliyoruz ve kaynayan sudan geçirip soğuk suya alalım.

Malzemeleri blenderden geçirip tum malzemeyi karıştırıyoruz.


Tercihinize göre iriligini kalın veya ince içleyeceginiz duruma göre keserek icliyoruz.



**PİŞİRME AŞAMASI**
*Tencere zeminine Lahana kırpıntılarını serip üzerinede düzgün şekilde
sarılan dolmaları diziniz,tamamı bittikten sonra üzerlerine bir adet Porselen
tabağı oturtup,sarmaların üstünü örtecek kadar su ilave ederek
kaynayıca ateşini kısıp 3o dakika kısık olarak pişiriniz.



Mümkün oldukça kısık ateşte pişirilirse dağılma olmaz.

Afiyet olsun



Pazılı terbiyeli sebze çorba













 PAZILI SEBZE ÇORBA(TERBİYELİ)


10 KİŞİLİK

1 Demet..................PAZI
1 Adet.....................HAVUÇ
1 Adet.....................PATATES
1 Adet Küçük...........KEREVİZ (Yaprağıda olabilir)
1 Adet Küçük...........KURU SOĞAN
5 Adet.....................MANTAR
5 Diş.......................SARIMSAK(dövülecek)
1 Adet Küçük...........KAPYA BİBER
2 Adet.....................DOMATES(Kabuksuz)
1 Tatlı kaşığı............KURU NANE
1 Yemek kaşığı........TUZ
1 Adet ....................LİMON'un suyu
1/2 Çay bardağı.......SIVI YAĞ
3 Yemek kaşığı........UN
1 Su Bardağı dolusu.YOĞURT
1 Adet.....................YUMURTA


* Tüm malzemeleri yıkayalım ve mini küp olarak doğrayalım.

*Pazı,havuç,patates,kuru soğan,kereviz,mantar,kapya biber ve domatesi
bir tencerede 2 litre su ile kaynatıyoruz.

*Oval kasede Yoğurt,un,yumurta,limonsuyu 1 bardak su ve
tel yardımıyla iyice çırpalım.

*Küçük tavada yağı kızdırıp yakmadan Nene hafif koku verdikçe,
sarımsağıda ilave ederek kendine has pembeliyinde ve yakmada
ocağı kapatalım.

**Kaynamakta olan sebzelere yatıgımız yoğurtlu terbiyeyi
karıştırarak yedirelim ve yağıda ilave edip kaynamasını sağlayalım.Tuz
ilavesi ile tencere kısık ateşte 3 -5 dakika kaynatılarak servise hazırdır.

**ÖNEMLİ PÜF NOKTASI :

*Yoğurt,Süt,Krema ilaveli terbiyeler her zaman hafif ateşte
ve kısa süre kaynatılmalıdır.Aksi takdirde kesilmeler yaparak
pütür pütür bir görünüm oluşturacaktır.

Ayhan/21.01.2010

 

15.9.22

Selcuk Berk Toskana vadisi restaurant

 
















ET HAZIRLIK,ET MARİNE STOKLAMA VE PİŞİRİM AŞÇI BAŞI ŞEF YARDIMCISI.  

ÖZKAN USTA




TOSKANA  VADİ KONAKLARI

SOSYAL TESİSLERİNDE 

KALİTELİ HIZMET....














Sabah Kahvaltısı Saat 08.00 itibari ile hizmet vermektedir.

Günün her saatinde Günlük Taze

Balık her çeşit Beyaz ve Kırmızı et Izgara çeşitleri,sürekli taş  fırında pide ve Lavaş  ekmek hizmeti,site içinde motorize servisi ile her türlü siparişleri  kabul etmektedir.



Site içinde ve dışında her türlü özel günleriniz için deneyimli ekip ile yerinde veya dilediğiniz piknik alanlarında kişi üst sınırı olmadan özel yemekler sunumları için TELEFON KADAR YAKINIZ...

İRTİBAT  TELEFONU:

SELÇUK BERK     

90 538 718 74 55



Açık havada piknik hizmetimiz ve Mutfak ŞEFİMİZ: Selim Karasu



Etlerimiz veteriner kontrollü ve isletmemiz Gıda kontrolörlerince sağlık sertifikaları      ibraz edilerek  denetlenmektedir.

Toskana Vadi Konakları RESTAURANT 


Karaağaç Mah. Sırtköy Bulvarı No: 33

34500 Büyükçekmece İSTANBUL













İRTİBAT TELEFONU:

SELÇUK BERK     

90 538 718 74 55



28.8.22

AŞURE

AŞURE 









YILLARDIR AŞUREYİ YAPIYORUM TARİFİNİ YAZMAKSA AKLIMA GELMEDİ. BUGÜNE KISMETMİŞ..




25 KASE İÇİN 
(Yaklaşık tanesi  300gr)



500 Gr. Beyaz Buğday 
1 Su Bar. NOHUT(HAŞLANMIŞ)
2 Su Bar.KURU FASULYE "  "
1 Kg. TOZ ŞEKER 
1Su Bard. KURU KAYISI 
1"        "    KURU İNCİR
1 "       "    KURU ÜZÜM 
100Gr.İÇ BADEM(KABUKSUZ)
100Gr.İÇ FINDIK
1/2Ç.BARD. GÜL SUYU 
1Y.KAŞIĞI  NİŞASTA 
9



ÜST DEKORU İÇİN.....
CEVIZ İÇİ 
NAR
KUŞ ÜZÜMÜ 
YEŞİL FISTIK

Arzu ve ince detaylar. 
AŞURE pişince 1Adet Portakal veya Limon kabuğu rendesi farklılık yaratacaktır.GÜL suyu
Ve tarçın karanfil gibi farklı lezzetler arzunuza bağlı olarak.
ÜST dekoruna kavrulmuş susam toz tarçın farklılık yaratır. 




Buğday akşam 2Litre Su ile 20 dakika kaynatılarak bırakılır,ertesi gün 
Tekrardan Buğday kaynatılır ,
Zar büyüklüğünde doğradığınız 
KURU kayısı ve KURU incir
Yıkanıp suyu süzülür ve nişasta haricinde malzemeler 1 dakika kaynadıktan sonra şeker ve koyuluğu kontrol edilerek bağlamak gerekirse 1 fincan soğuk su ile nişasta seyreltilerek kaynayan aşureye ilave edilir ve kuru kaselere doldurulur.  Soğuduktan sonra üst dekoru
Yapılır.