AŞURE
YILLARDIR AŞUREYİ YAPIYORUM TARİFİNİ YAZMAKSA AKLIMA GELMEDİ. BUGÜNE KISMETMİŞ..
25 KASE İÇİN
(Yaklaşık tanesi 300gr)
500 Gr. Beyaz Buğday
1 Su Bar. NOHUT(HAŞLANMIŞ)
2 Su Bar.KURU FASULYE " "
1 Kg. TOZ ŞEKER
1Su Bard. KURU KAYISI
1" " KURU İNCİR
1 " " KURU ÜZÜM
100Gr.İÇ BADEM(KABUKSUZ)
100Gr.İÇ FINDIK
1/2Ç.BARD. GÜL SUYU
1Y.KAŞIĞI NİŞASTA
9
ÜST DEKORU İÇİN.....
CEVIZ İÇİ
NAR
KUŞ ÜZÜMÜ
YEŞİL FISTIK
Arzu ve ince detaylar.
AŞURE pişince 1Adet Portakal veya Limon kabuğu rendesi farklılık yaratacaktır.GÜL suyu
Ve tarçın karanfil gibi farklı lezzetler arzunuza bağlı olarak.
ÜST dekoruna kavrulmuş susam toz tarçın farklılık yaratır.
Buğday akşam 2Litre Su ile 20 dakika kaynatılarak bırakılır,ertesi gün
Tekrardan Buğday kaynatılır ,
Zar büyüklüğünde doğradığınız
KURU kayısı ve KURU incir
Yıkanıp suyu süzülür ve nişasta haricinde malzemeler 1 dakika kaynadıktan sonra şeker ve koyuluğu kontrol edilerek bağlamak gerekirse 1 fincan soğuk su ile nişasta seyreltilerek kaynayan aşureye ilave edilir ve kuru kaselere doldurulur. Soğuduktan sonra üst dekoru
Yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder