18.11.22

Lahana Sarma

 



BEYAZ LAHANA SARMASI


2 Su Bardağı PİRİNÇ


3 Adet KURU SOĞAN


4 Diş SARIMSAK


500 gr. Yağlı kıyma 


1 T.Kaşığı KURU NANE

1/2 demet MAYDANOZ


1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER


1 Y.KAŞIĞI TUZ


1Bardak 200ml. Sıvı yag         

1 Ç.KAŞIĞI KARABİBER

2 C. KAŞIĞI PUL BİBER

1ADET BEYAZ LAHANA(YAKLAŞIK 4-5KG)






*Lahana göbeğini bicak yardimi ile aliyoruz ve kaynayan sudan geçirip soğuk suya alalım.

Malzemeleri blenderden geçirip tum malzemeyi karıştırıyoruz.


Tercihinize göre iriligini kalın veya ince içleyeceginiz duruma göre keserek icliyoruz.



**PİŞİRME AŞAMASI**
*Tencere zeminine Lahana kırpıntılarını serip üzerinede düzgün şekilde
sarılan dolmaları diziniz,tamamı bittikten sonra üzerlerine bir adet Porselen
tabağı oturtup,sarmaların üstünü örtecek kadar su ilave ederek
kaynayıca ateşini kısıp 3o dakika kısık olarak pişiriniz.



Mümkün oldukça kısık ateşte pişirilirse dağılma olmaz.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder