2.12.22

KARA LAHANA SARMA

 

ETLİ KARA LAHANA SARMASI 










  • 5 Demet KARA LAHANA
  • 1 su bardağı SIVI YAĞ 
  • 3 su bardağı PİRİNÇ 
  • 4 YEMEK KAŞIĞI İRİ BULGUR
  • 4 adet KURU SOĞAN(İNCE DOĞRANMIŞ)
  • 500 gram Koyun KIYMA
  • 2 tatlı kaşığı KURU NANE
  • 5 DİŞ SARIMSAK (DÖVÜLMÜŞ)
  • 1/2 DEMET YEŞİL NANE(İNCE DOĞRANACAK)
  • 2 tatli kaşığı KARABİBER(TAZE ÇEKİLMİŞ)
  • 2 tatlı kaşığı  PULBİBER 
  • 1 çay kaşığı  TOZ ŞEKER 
  • 3 tatlı kaşığı TUZ
  • 3 yemek kaşığı D.SALCASI
  • 1/2 DEMET MAYDANOZ(İnce DOĞRANMIŞ)


  • **YIKAYIP SUZGECTEKI PİRİNÇ,BULGUR VE TUM MALZEMELER BIR KAPTA KARIŞTIRILIR. 


  • **YIKADIĞINIZ KARA LAHANA KAYNAYAN SUDA SADECE 4 DAKİKA KAYNATILARAK SOGUK SUYA ALINIZ.PRATIK OLARAK YAPRAKLARI SUDAN ALIP SARMAK DAHA KOLAY OLMAKTADIR.



Tencere dibine karalahana yapraklarından diziyoruz ve üzerine sardığımız sarmaları itinayla diziyoruz. Özellikle 1adet k.sogan 3 adet domates ve 1 yemek kaşığı D.Salcasi ile sos yapıyoruz. 
Sos için:1 kaşık sıvı yağda soğanlar yakılmadan kavurur domates ve Salça ile 4 bardak su ile yapılan sosumuz tencereye alınan sarmaların üzerine döküyoruz ve dagilmaması için üzerine porselen tabaklardan ağırlık koyarak pisirime alıyoruz.











Hisar Ayhan usta Sponsor firmasıdır. 


TOSKANA VADİ RESTAURANT SELÇUK BERK
MUTFAĞINDA YAPILAN DEMOLAR.
AYHAN USTA TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ..
TEŞEKKÜRLER SELÇUK BERK






2 yorum: