14.3.21

BAKLA EZMESİ











500 gr. KURU BAKLA

1 Fincan TAHİN

6 Diş    SARIMSAK 

1 Adet LİMONUN SUYU

1 Çay kaşığı  ÇEKİLMİŞ KIMYON

TUZ 

ZEYTİNYAĞI 

TOZ BİBER 

BAKLA akşamdan ıslatılarak pişirmeden once dış kabuklarını  soyarak  haşlamaya alıyoruz. 

Ezilme aşamasına gelince süzüp dövülmüş sarımsak yağ ve toz biber dışındaki tüm malzemeyi tahta tokmak veya blenderden geçirilerek  koyu krema görünümünde çukur servis tabağında açılarak.  Zeytinyağı ayri tavada kızdırılıp toz biberi yakmadan bakka etmesine dökülerek, istenirse maydanoz ile servis edilebilir. 

Tarife sadık kalınarak Antakya'mızın kahvaltıda vazgeçilmezi olup,Antakyaya özgü halebi ekmek veya tırnaklı pide ile servis edilir. İstanbul ve vazi yerlerde halebi ekmek PUF olarak adlandırılır.

Bu tarifimiz Antakya dostlarımızdan sevgili

GÖKHAN MORALIOĞLU tarafından yazılmış olupmusaadesi ile alintilanmis,bazı mini detaylar düzeltilmiş olup. 

Guzel bir tarif sabah kahvaltımızı vaz geçilmesi olup FAVA ile karıstırılmamasını umarim




Afiyet olsun

Kuru BAKLA ve BAHARATLAR 






TEŞEKKÜRLER,  Sayın Gökhan Moralıoğlu























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder