500 gr. KURU BAKLA
1 Fincan TAHİN
6 Diş SARIMSAK
1 Adet LİMONUN SUYU
1 Çay kaşığı ÇEKİLMİŞ KIMYON
TUZ
ZEYTİNYAĞI
TOZ BİBER
BAKLA akşamdan ıslatılarak pişirmeden once dış kabuklarını soyarak haşlamaya alıyoruz.
Ezilme aşamasına gelince süzüp dövülmüş sarımsak yağ ve toz biber dışındaki tüm malzemeyi tahta tokmak veya blenderden geçirilerek koyu krema görünümünde çukur servis tabağında açılarak. Zeytinyağı ayri tavada kızdırılıp toz biberi yakmadan bakka etmesine dökülerek, istenirse maydanoz ile servis edilebilir.
Tarife sadık kalınarak Antakya'mızın kahvaltıda vazgeçilmezi olup,Antakyaya özgü halebi ekmek veya tırnaklı pide ile servis edilir. İstanbul ve vazi yerlerde halebi ekmek PUF olarak adlandırılır.
Bu tarifimiz Antakya dostlarımızdan sevgili
GÖKHAN MORALIOĞLU tarafından yazılmış olupmusaadesi ile alintilanmis,bazı mini detaylar düzeltilmiş olup.
Guzel bir tarif sabah kahvaltımızı vaz geçilmesi olup FAVA ile karıstırılmamasını umarim
Afiyet olsun
Kuru BAKLA ve BAHARATLAR
TEŞEKKÜRLER, Sayın Gökhan Moralıoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder