CEVİZLİ KADAYIF
400 gr. ÇİĞ TEL KADAYIF
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
250 Gr. MARGARİN
150 Gr. CEVİZ (DÖVÜLMÜŞ)
Bu tarifimiz ev fırın(Yuvarlak) tepsi boyutuna göre
tam gramaj ile
Belirlendi ve yapıldı.
Tarifimi yapım aşamalarını
Göre yaparsanız sonuç alırsınız.
1-Toz şeker ve SU 3 damla limonun suyu ile kaynatılarak soğumaya bırakılır.
2-Tepsi margarini yağlanıp mümkünse q5 dakika buzdolabına konulup margarini donmasından sonra,2 kaşık soğumuş şuruptan veya bal ile tepsi altına sürüp bir kenara alıyoruz.
3-Margarini benmari usulü eritiyor ve önceden tel tel ayırdığınız kadayıfı yağla harmanlayın ve harcı ikiye bölüyorum.
Harcın birini şurup sürdüğünüz tepsiye yayıyoruz ve önceden dövdüğümüz cevizi üzerine serpiştiriyoruz.İkinci yarım harç ile cevizin uzerini kapatarak tamamlayıp,başka bir boş tepsi yardımıyla basmaya çalışalım.
4-180° Isıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz ve tepsiyi alt üst ediyoruz. (Yani altı üstüne gelince nar gibi kızarmış olduğu görünür) ve tekrar fırına sürüp sadece 5 dakika altını pişiriyoruz.
FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA SOĞUK OLAN ŞURUBU TEPSİYE YAVAŞÇA KEVGİR YARDIMIYLA DÖKÜYORUZ . ŞURUP KESİN SOĞUMUŞ OLMALIDIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder