SEMİZOTU YEMEKLERİ
AYIKLIYORUZ...
AYIKLIYORUZ VE ÇOK GÜZEL YIKANMALI.
KİRDEN ARONDIKTAN SONRA
SÜZGECE ALARAK SÜZÜLMESİ
SAĞLANIR
Tencereye 1 cay bardagi Zeytinyağı koyarak
Büyük bir adet soğanı doğranmış olarak
Kavuşuyoruz.
SOĞAN:Kavuruldaktan sonra 2 dış sarımsak veriyoruz,akabinden kabuğu soyulmuş
Domatesler Küp doğranarak pisirim sağlanır.
Tuz yeteri kadar..
Cok çabuk 15 dakika gibi bir sürede pişen yemek olup, domatesin ve semizotunun kendi suyu ile pisiriliyor.
BU TÜR SICAK SEMİZOTU YEMEĞİMİZ
ANA YEMEK OLARAK VERİLİR..
BU PİŞİRİM TARZIMIZA ILAVE OLARAK TERCIH EDERSENİZ,
KOYUN ETİ,DANA,HİNDİ BUT ETİ
ETİ VEYA TAVUK ETI ILE PISIRILEBILIR..
Servis Aşamasıdır.
MEZE OLARAK: YOGURTLU SEMIZOTU
Semizotu yaprakları dallarından arındırılarak
Süzülmüş Yoğurt, 2 duş sarımsak ve bir tutam DEREOTU ile yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder