●●TAVUK ŞİŞ●●
ENGİNAR VE ZENCEFİL ile
-1 Çay kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 3 ADET taze Enginar, küp doğranmış
- 500 gr tavuk göğsü veya but'tan küp doğranmış
- 3 diş sarımsak, Dövülmüş
- 1/2 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber ●soya sosu tuzlu olur (damak tadınıza göre)
- Tahta veya metal şişler
● ÖN HAZIRLIKLAR
- Büyük bir kasede soya sosu, bal, zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, limon suyu, zencefil, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Küp doğranmış tavuğu marine sosuna ekleyin ve tavuğa lezzeti yedirmek için iyice karıştırın.
- Üstünü örtün ve buzdolabında en az 2 saat marine ederek dinlendirin.
- Tahta şiş kullanıyorsanız, ızgarada yanmalarını önlemek için 10-15 dakika suda bekletin.
- Tavuk ve Enginarküplerini şişlere dönüşümlü olarak yerleştirin ve eşit şekilde dağıldığından emin olun.
- Izgarayı veya tavayı orta-yüksek ateşte önceden ısıtın.
- Şişleri her iki tarafta 4-5 dakika veya tavuk tamamen pişene ve dışı altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
- Şişleri ızgaradan alın ve sıcak servis edin.
- Garnitür Pilav, salata veya biber domates ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder