3.4.22

ZEYTİN ZEYTİNİME DOKUNMA

 





Avrupa zeytini" anlamında Olea europaea botanik adlı zeytinzeytingiller Oleaceae familyasından meyvesi yenen ve geleneksel olarak Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türüdür. Tür, tüm Akdeniz ülkelerinin yanı sıra Güney Amerika, Güney Afrika, Çin, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yetiştirilir.[1][2] Olea europaeaOlea cinsi için tip cinsidir.











Zeytin" de denilen zeytinin meyvesi zeytinyağının kaynağı olarak Akdeniz bölgesinin tarımında çok önemlidir; Akdeniz mutfağının temel bileşenlerinden biridir.


Zeytin adını, ağacına, meyvesine, Leylak, Yasemin, Forsythia ve gerçek dişbudak ağaç türlerini de (Fraxinus gibi) içeren bitki ailesine verir.













TÜRKİYE'DE  ZEYTİN ÜRETİMİ 

==============================

Dünya zeytin üretici ülkeleri arasında; ağaç varlığı açısından Türkiye 4., ekili alan açısından da 846,000 hektar ile 6’ncı sıradadır. Böylece dünya zeytinyağı üretimine %8 zeytin üretimine %9 oranında katkıda bulunur. 2003 verilerine göre sofralık zeytin üretiminde de İspanya’dan sonra 2’nci, tüketimde ise 1. sıradadır.


Türkiye'de zeytin üretimi Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılır.


Marmara Bölgesi'nin zeytin ağacı varlığı Türkiye'nin zeytin ağaçlarının % 10 'dur. Ayvalık, Mudanya, Edremit Körfezi, Orhangazi, İznik, Gemlik ve Yalova gibi yerlerde yoğun olarak bulunur. Ege Bölgesi'nde Manisa ilinin Akhisar ilçesi 12 milyon adet zeytin ağacı ile Türkiye’nin en büyük zeytin ve zeytinyağı üreticisi konumundadır.[33][34]


Zeytin yetişen 35 ilin dörtte birinde ağaçlar Türkiye ortalamasının altında verime sahiptir.







FAYDALARI

=============


Besleyici değeri çok yüksek olan bir besindir.


Zeytinde bol miktarda bitkisel protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri vardır.


Kalp ve damar sağlığı için çok faydalı olan zeytin, yaşlanmanın etkilerini de azaltır.


Dermokozmetik amaçlı kullanıldığında cilde güzellik verir.


Saç dökülmesini engeller, kepeği önler, saçları kuvvetlendirir.


Kırışıklıkları giderir. Makyaj kimyasallarının oluşturabileceği olumsuz etkileri azaltır.


Cilt hastalıklarının oluşumu önlemeye yardımcı olur.


ZEYTİNYAĞI 

=============

Zeytinyağı, zeytin ağacının (Olea europaea) meyvesinden elde edilen yeşilimsi-sarımtırak renkte sıvı bir yağdır.

Kaynak:Wikipedia 

Resimler:MENELART Zeytin eseri





2.4.22

MENELART GELİŞİM VE SANAT ATÖLYESİ

 








5 büyük peygamberden biri olan Hazreti İsa, Kudüs'te dünyaya gelmiştir. İslam kaynaklarına göre Hazreti İsa, Hazreti Meryem'in Allah'ın takdiri ile hamile kalmasından sonra doğmuştur. İsrailoğlu olarak bilinen kavme gönderilmiştir. Peygamberlik sıfatını 30 yaşında alan Hazreti İsa, İncil kitabının elçisidir











#mosaic #art #mosaicart #mosaico #interiordesign #design #tiles #handmade #mosaics #mosaicartist #mosaique #homedecor #architecture #tile #mosaik #marble #artist #mosaictile #arte #mosaictiles #homedesign #mozaik #likeforlike #mosaicos
































Sevinçte ve Tasada 
Lokma’da Düşerse 
Başın Dara Hemen 
Lokmacı Baba’yı Ara
Gsm: 0535 730 41 51
Tel : 0212 644 35 25













LOKMACI BABA


LOKMACI NİYAZİ DUMLU 

LOKMANIN USTASI,KRALI

Kitabı ile....

31.3.22

HAYAT AGACI MENELART SANAT

 























Türk mitolojisine göre Hayat ağacı ilk insanın evidir ve bütün ağaçların da atası kabul edilir. Kainatın omurgasını oluşturur. Üst dünya, orta dünya ve alt dünya denen evrenin 3 bölümünü birbirine bağlar. Ayrıca yeryüzünden gökyüzüne doğru uzanan bir yol olduğuna inanılır. İnanışa göre şamanlar bu yolu ayinleri sırasında kullanır ve ruhlar arasında gezinirler. Bir kişi öldükten sonra bu ağaç sayesinde üst dünyaya veya alt dünyaya gider.


#mosaic #art #mosaicart #mosaico #interiordesign #design #tiles #handmade #mosaics #mosaicartist #mosaique #homedecor #architecture #tile #mosaik #marble #artist #mosaictile #arte #mosaictiles #homedesign #mozaik #likeforlike #mosaicos #decoration #hayatağacı #elini #mitoloji

YAZI DIŞI DIGER ESERLERİNDEN...























30.3.22

OĞUZ ŞEKER AHŞAP YAKMA DAĞLAMA ATÖLYESİ

 OĞUZ ŞEKER

AHŞAP YAKMA VE DAĞLAMA ATÖLYESİ

TELEFON:05467214590

mail:sekeroguz01@gmail.com

















"Sanatta ahşap'a

 verilen değer"






Tercihinize bağlı olarak;
kişisel resim,portreler,manzara
Ve arzuladığınız her tür 
Tablolar için lütfen arayınız..

BİR TELEFON KADAR YAKININIZDAYIM.

05467214590


OĞUZ ŞEKER sanat eserlerinden sadece bir kaçı.














OĞUZ  SEKER

Facebook:https://www.facebook.com/profile.php?id=100024810481484

Instagram:@oguzseker6 




26.3.22

MENEL ART TAŞ MOZAİK SANATI

 














Zeytinin mitolojik hikayesi, ölmez ağacın yaşam bulduğu hemen her coğrafyada mevcuttur. Mısır mitolojisine göre ise Tanrıça İsis; insanlığa zeytini yetiştirmek, hasat etmek ve yiyebilmek için ihtiyaç duydukları bilgiyi verdi. Mısırlılar için kutsal olan zeytinin, firavunların öbür dünyaya geçişlerinde yiyecekleri yemek olduğuna inanılırdı. Hiyerogliflerde de zeytin ağacı, dalı ve zeytin yer alır. Tutankhamun’un mezarında ise zeytin dallarından yapılmış süslemeler bulunmuştur.


Nuh Peygamber, tufanın yatışıp yatışmadığını öğrenmek için bir güvercin gönderir. Güvercin ağzında taze bir zeytin ağacı dalı ile geri döner. Bu tufanın yatıştığının ve güvercinin karaya ulaşabildiğinin göstergesidir. O günden itibaren de ağzında zeytin dalı taşıyan güvercin, barışın sembolü haline gelir. 


Antik Çağ’dan beri uzun ömür, sağlık, güç ve güzellik ile ilişkilendirilir. 

Hayatınızda sağlık ve güzellik eksik olmasın.


#zeytin #tasarım #italya #mozaik #mocaik #artmozaik #Handmade #naturalstones #dağaltaş #dekorasyon #sanat #istanbul



PİLİÇ TOPKAPI TAVUK TOPKAPI

 









PİLİÇ TOPKAPI/TAVUK TOPKAPI

============================
8 PORSİYON

*8 Adet TAVUK BUT(Kemiksiz,parçalamadan ince açınız?
*2 Su Bardağı PİRİNÇ (yıkayıp süzgece alınız)
*1 Adet KURU SOĞAN(ince doğrayınız)
*1 Ç.Bardağı ÇAM FISTIĞI
*1 Ç.Bardağı KUŞ ÜZÜMÜ
*1/3 Demet DEREOTU
*1 Diş SARIMSAK(DÖVÜLECEK)
*1 Ç.kaşığı KARABİBER(taze çekilmiş)
*1 Ç.Kaşığı YENİ BAHAR
*100 Gram MARGARİN veya TEREYAĞ
*1 T.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER

**1 T.Kaşığı Tuz(tavukların iç tarafına serpiştiriniz.)
**1 T.Kaşığı KARABİBER(tavukların iç kısmına serpiştiriniz)


*Tereyağını Tencerede eritiniz,sırasıyla :
Çam fıstığı kavurup pembeleşince Kuru soğan,sarımsak,pirinç
ilave ediniz 10 dakika kavurup,kuş üzümü,tuz,şekeri ilave ediniz,
5 dakika daha kavurupkayn amakta olan SU'dan 2 bardak
ilave ediniz,1o dakika kısık ateşte pişirip,30 dakika
demlendiriniz.

Karabiber,yenibahar ve Dereotu'nuda iç pilava karıştırıp,
önceden tuzlayıp baharatladığınız Tavukların içine
eşit miktarda pay edip yuvarlayınız.(resimde olduğu gibi)


Tepsilere dizerek 1 Bardak su ilave ediniz.
Önceden ısıttığınız fırında 180o ısıda 35 dakika pişiriniz.

SERVİS ÖNERİSİ :
DOMATES.BİBER ve 7x7 PARMAK PATATESGARNİTÜR'ü İLE
VEYA DOMATES,BİBER PATATES PÜRESİ İLE
SERVİS EDİLEBİLİR.
amo/04.01.2010

============================

SEVGILI ZİYARETÇİ ESKI SITEMDEN ALINTI YAPTIGIMDAN DOLAYI

RESİMLER SİLİNMİŞTİR,EN KISA SUREDE TARIFIN YENİLERINI 

HAZIRLAYARAK SISTEME YÜKLEYECEĞİM. 

ÖZÜR DİLERİM..


24.3.22

ÖZBEK PİLAVI

Eklenme Tarihi:2010-04-15

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....


Yemek tarifleri | Özbek pilavı
ÖZBEK PİLAVI

6 KİŞİLİK

*500 gr. PİRİNÇ
*200 gr. ET(Tercihinize baglı olarak KUZU veya DANA ETİ)
*150 gr. TEREYAĞI
*2 Adet HAVUÇ(Kabuğu soyulup Küp Doğranacak)
*2 Adet DOMATES(Kabuğu soyulup Küp doğranaca)
*2 Adet ÇARLİSTON veya KAPYA BİBER(İnce Doğranacak)
*1 Adet KURU SOĞAN (İnce doğranacak)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER



Pirinçi Yıkayıp süzgece alınız,
Bir tarafta pişirilen et ve havuç pişerken,
Diğer tavada tereyağı ve daha sonrada pirinci ilave edip
10 dakika kavurup,soğan,biber,şeker,tuz ve Domateside ekleyerek
pişen etin suyundan 2 bardak Su,et ve havucuda verip
5 dakika kısık ateşte pişirip 15 dakika dinlendirip
servis edebilirsiniz.

DEMO'lar YEMEK İSTANBUL MUTFAĞINDA TARAFIMDAN HAZIRLANMIŞTIR.



Eklenme Tarihi:2010-04-15

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR 

https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1

8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT

  Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili  Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...