8.7.22
3.7.22
MAGNESOL XL KİMYASALI
30.6.22
TARHANA OSMAN
21.6.22
FIRIN SÜTLAÇ
FIRIN SÜTLAÇ
2kg. SÜT
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 Y. KAŞIĞI PİRİNÇ
1 PKT.VANİLYA
1ADET PORTAKAL RENDESİ 2 Y.KAŞIĞI NİŞASTA
***KASELERİNİZ PORSELEN,BORCAM VEYA TOPRAK GÜVEÇ OLABİLİR .
***PORTAKAL YIKANDIKTAN SONRA KABUGUNU RENDE HALİNDE RENDELEYECEGIZ.(Arzunuza göre limonrendeside olabilir..)
![]() |
***AYNI TARİFİ NORMAL SÜTLAÇ OLARAK YAPABİLİRSİNİZ.
Pirinci 1 bardak su ile pişiriyoruz,süt ilave edilerek kaynayınca toz şekeri ve vanilyalı veriyoruz.
Akebinden 2 yemek kaşığı NİŞASTA yarım bardak soğuk su ile seyreltilerek kaynayan süte azar azar yedirilerek bağlanır.
Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp portakalın rendesi karıştırılarak ilave edilir ve kaselere doldurulur.
Sutlacımızı Kaselerimize taşırmadan dolduruyoruz ve kaseleri fırın tepsisine koyarak tepsinin içine kaseleri 1cm. Aşacak kadar soğuk su konularak 200° Isıtılmış fırında üstü kizarincaya kadar beklenir ve skebinden fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. 1 hahta süresince dolapta muhafaza edilerek tüketilebilir..
12.6.22
CEVİZLİ KADAYIF
CEVİZLİ KADAYIF
400 gr. ÇİĞ TEL KADAYIF
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
250 Gr. MARGARİN
150 Gr. CEVİZ (DÖVÜLMÜŞ)
Bu tarifimiz ev fırın(Yuvarlak) tepsi boyutuna göre
tam gramaj ile
Belirlendi ve yapıldı.
Tarifimi yapım aşamalarını
Göre yaparsanız sonuç alırsınız.
1-Toz şeker ve SU 3 damla limonun suyu ile kaynatılarak soğumaya bırakılır.
2-Tepsi margarini yağlanıp mümkünse q5 dakika buzdolabına konulup margarini donmasından sonra,2 kaşık soğumuş şuruptan veya bal ile tepsi altına sürüp bir kenara alıyoruz.
3-Margarini benmari usulü eritiyor ve önceden tel tel ayırdığınız kadayıfı yağla harmanlayın ve harcı ikiye bölüyorum.
Harcın birini şurup sürdüğünüz tepsiye yayıyoruz ve önceden dövdüğümüz cevizi üzerine serpiştiriyoruz.İkinci yarım harç ile cevizin uzerini kapatarak tamamlayıp,başka bir boş tepsi yardımıyla basmaya çalışalım.
4-180° Isıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz ve tepsiyi alt üst ediyoruz. (Yani altı üstüne gelince nar gibi kızarmış olduğu görünür) ve tekrar fırına sürüp sadece 5 dakika altını pişiriyoruz.
FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA SOĞUK OLAN ŞURUBU TEPSİYE YAVAŞÇA KEVGİR YARDIMIYLA DÖKÜYORUZ . ŞURUP KESİN SOĞUMUŞ OLMALIDIR.
11.6.22
TAVUK GÖĞSÜ
YOUTUBE:
MUTFAKTAKİ LEZZET SIRLARI,
TAKİP ETMENİZİ RİCA EDERİM
LİNK:https://m.youtube.com/channel/UCmgLq5AaTb_zlDhWBD8gA0A
TAVUK GÖĞSÜ
- 1adet tavuk göğsi
- 1kaşık permesan peynir
- tuz
- karabiber
- maydanoz
- yumurta
- sarımsak
- kızartmak için Tereyağı
19.5.22
KURTULUS NAVRUZ ROPORTAJI
SEVGİLİ CHEF KURTULUŞ NAVRUZ'A KÜÇÜK BİR SÜRPRİZ MAKSADIM İLE AŞAĞIDAKİ ROPORTAJI YAYINLIYORUM. ascilik.net arşivimden ALINTIDIR.
15.06.2009 TARİHLİ.
Eklenme Tarihi:2009-06-15
1)BİZE KENDİNİZDEN BAHSEDERMİSİNİZ?
-15,09,1979 K.Maraş ili Göksun ilçesine bağlı Keklikoluk köyü nde doğdum.İlk öğretimi Keklikolukköyu ilköğretim okulunda bitirdim ve Kayseri'ye göç ettik. 14 yaşında Kalekebapsalonunda comi olarak aşcılık mesleğine başladım, 3 yıl kebab ve sulu yemekler konunda kendimi tatmin edecek kadar geliştirdim.Tabi hep yenilik va daha çook bilgi gerek diyerek iş değiştirdim.Kalfa olarak özel Kiliç Arslan Koleji mutfagında göreve başladım.Biz herzaman fazlasını isteriz genelde bildiğimizden cok öğreneceklerimizi keşfetmeye calışıyoruz.1. yıl sonu kolejden de ayrıldım arkadaş aracılığı ile Muğla Bodrum ilçesınde Restauranta iş buldum Celal Usta Restaurant otogarın çıkısında aşcılık mesleği okadar guzel bır ugraşkı, insan calışmakta haz alıyor ki yorgunluk bilmiyoruz.Ama elimizde olmayan nedenlerde iş deiştirmek gerekiyor.Halikarnas restaurantta uzun bır sure çaliştim vatani görev kutsaldır askerlik çağı gelip çattı vatani görevimi de aşçı olarak tamamladım.Gümbett Blue Food restaurantta çalıştim ilk otel deneyimim Wow Gumbet kısa bir surede olsa otel aşçılığı daha da güzel bir duygu.Sebep te hem çalışma satı, hemde daha farklı mutfakların var olmasıydı.2001 yılında Antalyada Kirişte bir otele geldim asistan chef olarak daha sonra, Garden Life, Alatimya Village, Lamer Otel, Clup Phaselis ,Delphin Palas, Fame Residence Lara,Diony Sos Otel,Barut Otel Labada ve suan çalişmakta oldugum Attaleia Şhıne Luxury ustalarımzın sayesinde Excutive Sous Chefliğe kadar uzun bir yol aldık.Tabi onemli olanıda bundan sonrası .
2)MESLEK SEVGİNİZ NEREDEN GELDİ?BU MESLEĞİ SEÇMENİZDEKİ ETKEN NEDİR?
-AŞÇILIK mesleği insanin içindeki sevgi ve sabrın dışa yansıması dır mesleği sevmemdeki etken bu olmalı.
3)BU MESLEKTE NE GİBi ZORLUKLARLA KARŞILAŞTINIZ?
_Eskiden çalışma şartları çok zordu çalışma saatimiz yoktu, sabah işe başlardık ustalarımız gece yarısı nezamanki insafa geldi ozaman mesaiyi bitirirlerdi ve hiç bir sosyal hakkımız yoktu bazı ustalarımızda çok insafsızdı :)) .
4)ÇIRAKLIK DÖNEMLERİNİZDE USTALARINIZIN SİZE ÖĞRETİMLERİNDE,BAZI BİLGİLERİN SİZDEN SAKLANDIĞINI HİSSETTİĞİNİZ OLDUMU?
_Evet olurdu bizi soru soradık kaçamak cevap verirlerdi ,espiri yaparlardı, "herşeyi size öğreteceğiz , bizi beğenmeyeceksiniz" derlerdi.Şimdi ise karşılaştırdığımızda şımdıkı çıraklar çook şanslı.
5)MESLEĞİ ÖĞRETTİĞİNİZ ÇIRAK VEYA YARDIMCILARINIZA İLKELERİNİZİ TAM OLARAK AŞILAYABİLİYOR MUSUNUZ?NELERDE ZORLANIYORLAR?
_Meslek olarak yardımcılara bildiğimizin ve öğrendiklerimizi ince detaylarına kadar öğretmeye çalışıyoruz.
6)ALT KADEMELERDEN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?
_Alt kadroda beklentimiz sadece saygılı dürüst ve öğretilenlerin uygulanmasıdır.
7)MESLEKİ EĞİTİMLERE KATILDIĞINIZ OLDUMU?PERSONELİNİZE
NE TÜR EĞİTİMLER VERİYORSUNUZ?
_M.E.B USTALIK VE KALFALIK eğitimine katıldım .PPersonele günlük haftalık ve aylık eğitimler veriyoruz. İş planlaması, Gıda mutesebatı, Hijyen ve HACCP eğitimleri veriyoruz .
8)DÜNYA MUTFAĞINA İLGİNİZ VARMI?EN ÇOK HANGİ ÜLKENİN
MUTFAĞINI BEĞENİYORSUNUZ?
_Mesleğe ilk başladığım donemler İitalyan ve Fransız mutfakları vazgecilmezimdi ama Uzakdoğu mutfağıda benim ilgi alanımda dır.
9)MESLEĞİNİZ İLE İLGİLİ ÜYE OLDUGUNUZ DERNEK VEYA KURUM
VARMI?VAR İSE NE TÜR ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR?
_Ben fazla derneklere katılmayı sevmıyorum.Çünkü dernekler iyi faaliyet vermiyor, neden se bu sadece benim düşüncem. Derneklerde daha çok yöneticiler sadece ön planda oluyor.Diğer tanıtımlar geri planda kalıyor.Bunun için pek derneklerin faaliyetlerinede katılmıyorum.
10)YEMEK YARIŞMALARINA KATILDIGINIZ OLDU MU?VEYA
YARIŞMALARA KATILAN YARDIMCILAR YETİŞTİRDİNİZ Mİ?
_Evet olmuştur ve yardımcılarımız yarışmalarda da çok başarılıLI olmuşlardır.Buda beni gururlandırıyor.
11) AR-GE ÇALIŞMALARINIZ VARMI? YENİ YEMEKLER DENİYOR MUSUNUZ?
_Herzaman yenilikler ve farklılık gösterecek çalışmalarımız var.
12) YEMEK MÖNÜSÜ OLUŞTURURKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ?
_Mönü oluştururken öncelik müşteri memnuniyeti ve müşterinin damak tadı ve müşteri yoğunluğu ön planda olması.
13) AŞÇILIK.NET SİTEMİZİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?NE GİBİ DEYİŞİM ÖNERİLERİNİZ OLABİLİR?
_Steniz üyelerin daga aktif olması ve sürekli paylaşım olmalı.Çünkü paylaşmak güzeldir.
14)BİZE VEYA MESLEKTAŞLARIMIZA NE GİBİ ÖNERİLERİNİZ OLABİLİR?
_Benim herkesten beklentim SAYGI, SEVGİ ve DÜRÜSTLÜKTÜR bu üç erdeme sahip olduğunuzda aşılmıcak sorun yoktur.
_BANA BURDA KENDİMİ TANITMA FIRSATI VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER BAŞARILARINIZIN DEVAMLILIĞINI DİLERİM
TEŞEKKÜRLER.
ATTALEIA SHINE LUXURY/BELEK-ANTALYA
-KURTULUŞ NAVRUZ
EXCUTİVE SOUS CHEF
BU ROPORTAJ AŞÇILIK NET SİTEMİZİN ARŞİVİNDEN ALINMIŞTIR.DEĞERLİ YAZARIMIZ NİHAL YAZIRLIOGLU'NA AİTTİR. TEŞEKKÜRLER
https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1
8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...

-
SALMONELLA Görsel alıntıdır Sıklıkla yaşadığımız gıda zehirlenmelerinin önemli bir kısmının sebebinin Salmonella olduğunun farkınd...
-
1881 Atatürk'ün Selânik'te doğumu. 1886 Atatürk'ün ilk öğrenimine başlaması (Kısa bir süre mahalle mektebine devam etm...
-
Mustafa Kemal Atatürk Vikipedi, özgür ansiklopedi Atla: kullan , ara "Atatürk" buraya yönlendirilmekted...
-
" LOKMACI BABA " DAN, İZMİR LOKMA TATLISI TARİFİ İZMİR LOKMA TATLISI MALZEMELER 1 kg.un,1 paket yaş maya, 1 çorba kaşığı toz şeke...
-
Balla başlayıp, tavuk, süt ve et ürünleriyle devam eden gıda teröristleri, şimdi de yumurtaya dadandı. Yumurtada ölümcül virüs bulundu…...