15.1.23

SOĞUK ÇORBALAR




MÜSAN KURUTULMUŞ MEYVELER KULLANILMIŞTIR 








2008 YILINDA YAZILAN 

BİR YAZIM......







Eklenme Tarihi:2008-02-21

S O Ğ U K Ç O R B A L A R


Soğuk veya Sıcak bir kase çorba yemek öncesinde hep

iştah açıcıdır,önümüzdekü Yaz mevsiminin başlangıcında

misafirlerimize veya müşterilerimize Soğuk çorba verebiliriz.

Hertürlü Sebzeler ve Mevsim Meyveleri ile yapılması mümkün

olup Havuzbaşları ve Kıyı bölgelerde sayfiye yerlerinde

yemek öncesinde sunacağımız Soğuk Çorbalar Mideyi rahatlatır

ve iştah açar.

MÜSAN KURUTULMUŞ MEYVELER VE SEBZELER
KULLANILMIŞTIR 




H A V U Ç Ç O R B A S I



1 Kg. HAVUÇ (Soyulup Rendelenecek)
250 Gr. KREMA
10 Yaprak TAZE YEŞİL NANE
1Ç.Kaşığı TANE AKBİBER(Taze Çekilmiş)
1T.Kaşığı TOZ ŞEKER
1Ç.Kaşığı T U Z

Yıkayıp rendelediğiniz Havuçları bir tencereye koyup 15 Dakika
haşlayınız sıcakken blenderden geçirip püre haline geldikten sonra tekrar ocağa koyup kaynamasına yakın Nane haricindeki
tüm malzemeleri yedirerek veriniz bir taşım kaynatıp soğumaya bırakınız,tercihen karlanmış buz'u derin bir kaba koyup diğer
tencereyide içine benmari usulü koyup karıştırınız soğuyunca
dolapta muhafaza ederek istenildiyinde servis edilir Taze Nane
üzerine serpiştirilip verilir.


V İ Ş N E Ç O R B A S I

1 Kg. VİŞNE (Dalları ayıklanıp Yıkanır)
3 Su Bardağı KREMA
3 Y.Kaşığı TOZ ŞEKER
1 Fincan VİŞNE LİKÖRÜ

Vişneleri Şeker ve 4 Bardak Su ile 10 Dakika kaynatıp
telle çırparak Çin Külahından geçiriniz,Soğuduktan sonra diğer
malzemeleride karıştırıp soğuk olarak servise verebiliriz.

Meyve Çorbalarında değişik Likörler veya Vermut
kullanılabilir oranı arttırabilir veya düşürebilirsiniz.


D O M A T E S Ç O R B A S I

2 Kg. DOMATES
1 Adet KURU SOĞAN
4 Diş SARIMSAK
2 Adet DEFNE YAPRAĞI
1 Adet KEREVİZ
1 Ç.Kaşığı TANE KARABİBER
1S.Bardağı SU
2 Y.Kaşığı NİŞASTA

Domates ve Soğanları Dörde bölüp,Kerevizi ve sarımsağı ince
doğrayıp Nişasta haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye koyup
25 dakika kaynatınız,Çin külahından geçirip nişasta ile çok kalın
olmayacak şekilde bağlayınız ve soguduktan sonra servise
edilebilir.
MÜSAN Kurutulmuş meyve


BENIM FAVORİM SOGUK ÇORBALAR: 

KARPUZ
KAVUN
ÇİLEK 

Lütfen Dikkat,bağlayıcı olarak nişasta yazdım ancak jelatin kullanmak gerekiyor.Alternatif olarak jöle kullanılabilir,renk ve tat uyumlu olmalıdır. VİŞNE jolesini çilek vişne Karpuz kırmızı renklerde ideal lezzet verir.






17.12.22

Küflenmiş ekmek zararları

 


KÜFLÜ EKMEK ZARARLARI 

TELEFON:+

90 544 619 03 93

PAYAS-İSKENDERUN/HATAY





Küflü ekmek tüketildiğinde ortaya çıkan yan etkiler: Kusma, karın ağrısı ve çeşitli bölgelerde ödem meydana gelmesi. Durumu ciddiye almalısınız çünkü sadece bağışıklık sistemini çökertmekle kalmıyor kalp ve böbreklerde yağlanma gibi ciddi hastalıklara neden olabiliyoekmek yedim zehirler mi?



Küflenmiş ekmek çok yoğun oranlarda kanserojen madde taşıdığından , kesinlikle tüketilmemelidir. Nedeni ise milyonlarca mantar ve benzeri canlı tarafından istila edilmiş bir beslenme alanını tüketmiş oluruz. Küflerin pek çoğu mikotoksin (küf zehiri) adı verilen zehirler üretirler.


Bir tarafı küflenmiş ekmek yenir mi?


Fakat ekmek üzerinde üreyen Rhizopus stolonifer ve benzeri küf türleri zehirli, hatta ölümcül olabiliyor. Özetle söylemek gerekirse, küflenmiş ekmeğin temiz kısmı diye bir şey yok. Ekmekte en ufak bir küf oluşumu gördüğünüz anda o ekmeği hiç düşünmeden doğruca çöpe atmanız en doğrusu.



Ekmek küfleri zygomycetes sınıfında bulunan bir çeşit mantar grubudur. mantarlar da ürerken misellerini bulundukları gıdanın her tarafına yayarlar. özetle görünen küfü uzaklaştırsanız bile göremediğiniz pek çok küfe ait dokuyu gıdayla birlikte alırsınız. bu yüzden yapılması sağlık açısından pek de önerilmeyen hadise.




***Ekmek üzerinde oluşan minik yeşilimsi, gri renkli benekler kimileri için önemsizdir ve o bölgeyi koparıp ekmeği yemeye devam edebilirler. Siz de onlardan biriyseniz bu yazıyı muhakkak okumalısınız!

***Küflenmiş ekmeği ziyan etmemek için yiyorsunuz ancak sağlığınız için çok büyük bir hata yapıyorsunuz. Ekmeğin ucunun ya da bir köşesinin küflenmesi demek aslında o küf öbeklerinin ekmeğin her bir tarafına yayılması demek. Yani ekmeğin ucunu koparıp atınca küflenmiş kısımdan kurtulmuyorsunuz, o sadece buz dağının görünen kısmı...


***Yapılan araştırma sonucu sadece küflü bölgenin değil ekmeğin bütününde çok daha derinlere yayılmış kökler bulunduğu ortaya kondu. Görülen yeşil renkli küf aslında ekmeğin derinlerinde bulunan şapkalı mantara benzeyen bir forma sahip. Bu kadar detaylı görmek için mikroskopla incelemek lazım.




Ekmeği ağzı kapalı torbalarda saklamak da küf mantarlarının üreme ortamını hızlandırıyor. Bu ortamı sera gibi düşünebilirsiniz. Dilimlenmiş ekmeğin bir parçası küflenince aslında poşet içindeki tüm ekmekler bu durumdan etkileniyorlar. Ekmek üzerinde üreyen rhizopus stolonifer ve benzeri türler zehirleyebilir, hatta ölüme kadar sürükleyebilir!

Küflenmiş ekmek yiyerek sağlığınızı tehlikeye atmayın. Söylediğimiz gibi küflenmiş ekmeğin temiz kısmı diye bir şey yok. Yani bu durumda ekmeğiniz küflendiyse hiç düşünmeden çöpe atmalısınız!

Küflenmiş ekmek yediğinizde olabilecek ihtimaller; etkisini yavaş yavaş göstermeye başlayan aflatoksin maddesi zamanla vücudun bağışıklık sistemini çökertir ve iç organları tahribata uğratır. Hatta kimi söylentilere göre de kanser hücrelerini besler.

Küflü ekmek tüketildiğinde ortaya çıkan yan etkiler: Kusma, karın ağrısı ve çeşitli bölgelerde ödem meydana gelmesi. Durumu ciddiye almalısınız çünkü sadece bağışıklık sistemini çökertmekle kalmıyor kalp ve böbreklerde yağlanma gibi ciddi hastalıklara neden olabiliyor.

Şimdi aklınızda şöyle bir soru oluşmuş olabilir; "Daha önce küflü ekmek yedim ve hiçbir yan etkisini görmedim" bunun açıklaması şöyle: Küflü ekmek yediniz ve zehirlenme yaşamadıysanız vücudunuzda zehir biriktiriyor olma ihtimaliniz çok yüksek.

Kaynak.internet araştırma sonucu.

ayhanmansuroglu.blogspot.com

KÜF MANTARI MİKROSKOP GÖRÜNTÜSÜ 




11.12.22

TEBBULE

 TEBBULE 

Lübnan Yemeği 













Resim.Emir BARBUR ALINTIDIR...


  • *1 İRİ DOMATES
  • *5ADET TAZE SOĞAN 
  • *1DEMET MAYDANOZ
  • *1/2DEMET YEŞİL NANE 
  • *1ÇAY BARDAĞI KÖFTELİK     BULGUR 
  • *1ADET LİMONUN SUYU 
  • *1FİNCAN NAR EKŞİSİ 
  • *1ÇAY BARDAĞI SIZMA   ZEYTİNYAĞI 
  • 1T.KAŞIĞI PUL BİBER 
  • 1Y.KAŞIĞI TUZ
YEŞİLLİKLER YIKANDIKTAN SONRA INCE DOĞRANMIŞ OLARAK HAZIRLANMALIDIR.

DOMATES İNCE VE KÜP OLARAK DOĞRANACAK.

KÖFTELİK BULGUR YARIM SAAT ÖNCE ISLATILARAK YUMUŞAYINCA YOĞURULUR VE
TUM MALZEMELERİ İLAVE EDEREK AFIYETLE TÜKETEBİLİRSİNİZ .

***Bulgur yumuşamadan diğer malzemeler ilave edilmemeli ve az daha yogurularak kıvama girer.

***MARUL,HIYAR ve Turp ile servis edilebilir..

TEBBULE TARİFİ İÇİN COK DEGER VERDİĞİM ;

SAYIN EMİR BARBUR TEŞVİKİYLE YAZARAK HAZIRLADIM.



















5.12.22

A Ayhan Mansuroğlu görselleri

 


AYHAN MANSUROĞLU              RESİMLERİ *KİŞİSEL RESİMLERİM*




Sevgili Ziyaretçi profilimdeki bilgileri güncellendi:



10.05.1959 Iskenderun/Hatay doğumluyum. Mesleğimi Iskenderunda kendi isletmem olan Şamdan Restaurant'ı 1991 yılında kapatarak 
Hitit Hote,Cabir Otel veIstanbulda birçok mutfak deneyimlerinden sonra 2003 yılında emekli olarak2009 yılına kadar  Alacarte mutfağında çalışıp daha sonrada LEZZETÇILER LOKANTA&CATERING isimli firma yi  bir ortak ile  birlikte halen isletmekteyim.
Mutfak,gıda ve tüm teknolojisini merak eder araştırırım.

**Virüs salgını nedeniyle isletmemizi Şubat 2021 kapatmak zorunda kaldık.

Hedef hep en iyisi nasıl olur,kalite ve kalite 
Başlıca hedefim.









































































































https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1

8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT

  Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili  Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...