1.12.11

SOYA SOSLU TAVUK

2 Adet.............. Tavuk Göğsü(Yaklaşık 800 Gr.)
1/2 Ç.Bardağı... Soya Sosu
1/2 Ç.Bardağı...,Yoğurt
1/2 Ç.Bardağı....Ayçiçek yağı
1Çay Kaşığı........Karabiber
1Çay Kaşığı........Pul Biber
1Çay Kaşığı........Kekik
2Tatlı Kaşığı.......Tuz
1Çay Kaşığı........Toz Zencefil
1Adet................Kuru Soğan(Rende)
2Su Bardağı.......Sıvı Yağ (kızartmak için)


Derin bir kapta Tavuk ve Kızartma yağı haricindeki
tüm malzemeleri tel yardımıyla çırparak karıştırınız,JÜLYEN
olarak doğradıgınız tavuklaru hazırladıgınız karışıma
marina edip buzdolabında 8 saat dinlendiriniz.
2 Bardak sıvıyağı tavada kızdıktan sonra kızartıp
süzgece çıkarıp servis edebilirsiniz.
A.M.O

ELMA TATLISI


 





Eklenme Tarihi:2008-12-25


E L M A T A T L I S I


5 Adet iri.......ELMA
1 Kg..............TOZ ŞEKER
6 Su Bardağı S U
10 Diş............KARANFİL
½ Adet..........LİMON'un suyu
½ Poşet........KREM ŞANTİ(KAYMAK OLABİLİR)
1 Y.Kaşığı.....ANTEP FISTIK

Elmaların bütün olarak oyacak yardımıyla tam
yuvarlak içini çıkarıp kabuklarını soyalım,
küçük bir çelik tencerede Toz şeker,su,
karanfil,limon suyu ve yıkadıgınız Elmalarıda
koyup önce 10 dakika har ateşte kaynatıp
akebinden kısık ateşte 50 dakika pişiriniz.
Elmaların sığacağı Borcam'a koyup 180derecede
15 dakika fırınlayınız.
Soğuduktan sonra boşluğu Vurulmuş şanti veya Kaymakla doldurup yeşil fıstıkla servis ediniz.

A.M.O.25.12.2008
Elma tatlısı


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ







6 KİŞİLİK

* su bardağı BARBUNYA FASULYESİ
*1 Çay bardağı ZEYTİNYAĞI
*1 adet KURU SOĞAN(İnce Doğrayınız)
*1 adet HAVUÇ(Küçük zar iriliğinde doğrayınız)
*1 adet PATATES(Küçük zar iriliğinde dorayınız)
*5 Diş SARIMSAK(İnce doğrayınız)
*1 T. kaşığı TOZ ŞEKER
*3 Adet DOMATES(Kabuğu soyulmuş,ince doranmış)
*3 Adet SİVRİ BİBER(küp doğranacak)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 Adet. LİMON



HAZIRLANIŞI
===========
**Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gün önce ıslanmalıdır.

** Isladığın Barbunya fasulyesini 5-6 kere yıkayınız ve üstünü 2 parmak
geçecek kadar Su ve Limonun suyunu sıkıp kabuğunuda üzerine koyup
kaynamaya başlayınca ateşini azaltarak kısık ateşte haşlayınız.Köpük
verdikçe kevgirle alınız.


** Diğer tencereye Yağ kızdıktan sonra sırasıyla Soğan,Sarımsak
kavrularak Havuç,Sivri biber,Domates de suyunu çektikten sonra
Su bardağı su ile Barbunya , Patates,Tuz,Şeker ilave ederek
Patates piştikten sonra ocağı kapatınız.


**Soğuk olarak tüketilir ince doğranmış Maydanozu üzerine
serpiştirip,1/4 lİmon ile servis ediniz.


**DAĞILMAMASI AÇISINDAN HAFİF ATEŞTE PİŞİRİNİZ.



*SİTEMİZDE YAYINLANAN TÜM YEMEK TARİFLERİM,MALZEME VE ÖLÇEKLERİ TAMAMEN TARAFIMDAN DENENMİŞTİR.

YEMEK DEMO'LARI "YEMEK-İSTANBUL" DESTEKLERİ İLE VE
YEMEK-İSTANBUL MUTFAKLARINDA HAZIRLANMIŞ VE UYGULANMIŞTIR.

Sayın HÜSEYİN BOZDAĞa Teşekkürlerimle
Ayhan MANSUROĞLU

İNCİR TATLISI,İNCİR REÇELİ




20 Adet YEŞİL İNCİR(Körpe,kabukları soyulabilir veya soymayabilirsiniz)
5 Diş KARANFİL
750 Gr. TOZ ŞEKER
1/4 Ad. LİMON





İNCİRİ 3 KEZ YIKAYIP SÜZELİM,TENCEREYE TÜM MALZEMELERİ
KOYARAK 1 LİTRE SU İLE,KAYNATALIM VE KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN
HEMEN SONRA KISIK ATEŞTE 30 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA
SOĞUTUP KAVANOZLARDA MUHAFAZA EDEREK DİLEDİĞİNİZDE
CEVİZ İLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
AMO/17.08.09