1.12.11

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ







6 KİŞİLİK

* su bardağı BARBUNYA FASULYESİ
*1 Çay bardağı ZEYTİNYAĞI
*1 adet KURU SOĞAN(İnce Doğrayınız)
*1 adet HAVUÇ(Küçük zar iriliğinde doğrayınız)
*1 adet PATATES(Küçük zar iriliğinde dorayınız)
*5 Diş SARIMSAK(İnce doğrayınız)
*1 T. kaşığı TOZ ŞEKER
*3 Adet DOMATES(Kabuğu soyulmuş,ince doranmış)
*3 Adet SİVRİ BİBER(küp doğranacak)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 Adet. LİMON



HAZIRLANIŞI
===========
**Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gün önce ıslanmalıdır.

** Isladığın Barbunya fasulyesini 5-6 kere yıkayınız ve üstünü 2 parmak
geçecek kadar Su ve Limonun suyunu sıkıp kabuğunuda üzerine koyup
kaynamaya başlayınca ateşini azaltarak kısık ateşte haşlayınız.Köpük
verdikçe kevgirle alınız.


** Diğer tencereye Yağ kızdıktan sonra sırasıyla Soğan,Sarımsak
kavrularak Havuç,Sivri biber,Domates de suyunu çektikten sonra
Su bardağı su ile Barbunya , Patates,Tuz,Şeker ilave ederek
Patates piştikten sonra ocağı kapatınız.


**Soğuk olarak tüketilir ince doğranmış Maydanozu üzerine
serpiştirip,1/4 lİmon ile servis ediniz.


**DAĞILMAMASI AÇISINDAN HAFİF ATEŞTE PİŞİRİNİZ.



*SİTEMİZDE YAYINLANAN TÜM YEMEK TARİFLERİM,MALZEME VE ÖLÇEKLERİ TAMAMEN TARAFIMDAN DENENMİŞTİR.

YEMEK DEMO'LARI "YEMEK-İSTANBUL" DESTEKLERİ İLE VE
YEMEK-İSTANBUL MUTFAKLARINDA HAZIRLANMIŞ VE UYGULANMIŞTIR.

Sayın HÜSEYİN BOZDAĞa Teşekkürlerimle
Ayhan MANSUROĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1

8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT

  Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili  Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...