SOSLU ŞAKŞUKA,ZEYTİNYAĞLI ŞAKŞUKA
*5 Adet KEMER PATLICAN(Kuşbaşı Doğranacak)
*3 Adet KABAK(Kuşbaşı doğranacak)
*6 Adet SİVRİ BİBER(3.cm uzunluğunda doğranacak)
*1 Adet PATATES(Kuşbaşı doğranacak)
*1 Adet HAVUÇ(Kuşbaşı doğranacak)
*1 S.Bardağı SIVI YAĞ(Kızartmak içindir)
*1 Y.Kaşığı TUZ
**Malzemeler Kabukları soyularak Kuşbaşı iriliğinde doğrandıktan sonra,
Tuz'u sadece Patlıcana serpiştirip 10 dakika beklettikten sonra yıkanıp ve
diğer malzemelerde yıkandıktan sonra kızartılarak süzgece alınacak.
SOS İÇİN
*3 Adet DOMATES(Kabuksuz mini zar doğranacak)
*1 Adet SOĞAN(İnce doğranacak)
*2 Y.Kaşığı SIVI YAG
*1 Y.kaşığı DOMATES SALÇASI
*5 Diş SARIMSAK
*1/2 Demet MAYDANOZ(İnce doğranacak)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1/2 Y.Kaşığı TOZ ŞEKER
Yağı tavada kızdırıyoruz,sırasıyla :SOĞAN,SARIMSAK,DOMATES ilave edilip
Pişirilerek suyu çekilince Domates salçası,tuz ve toz şekerde ilave edilip
3 dakika pişirilerek Soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra İnce doğranmış maydanoz ve tüm malzemeler karıştırılarak
Soğuk servis edilir
YEMEK İSTANBUL mutfağında Tarafımdan hazırlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder