4.12.11

SOSLU ŞAKŞUKA,ZEYTİNYAĞLI ŞAKŞUKA











*5 Adet KEMER PATLICAN(Kuşbaşı Doğranacak) *3 Adet KABAK(Kuşbaşı doğranacak) *6 Adet SİVRİ BİBER(3.cm uzunluğunda doğranacak) *1 Adet PATATES(Kuşbaşı doğranacak) *1 Adet HAVUÇ(Kuşbaşı doğranacak) *1 S.Bardağı SIVI YAĞ(Kızartmak içindir) *1 Y.Kaşığı TUZ **Malzemeler Kabukları soyularak Kuşbaşı iriliğinde doğrandıktan sonra, Tuz'u sadece Patlıcana serpiştirip 10 dakika beklettikten sonra yıkanıp ve diğer malzemelerde yıkandıktan sonra kızartılarak süzgece alınacak. SOS İÇİN *3 Adet DOMATES(Kabuksuz mini zar doğranacak) *1 Adet SOĞAN(İnce doğranacak) *2 Y.Kaşığı SIVI YAG *1 Y.kaşığı DOMATES SALÇASI *5 Diş SARIMSAK *1/2 Demet MAYDANOZ(İnce doğranacak) *1 Y.Kaşığı TUZ *1/2 Y.Kaşığı TOZ ŞEKER Yağı tavada kızdırıyoruz,sırasıyla :SOĞAN,SARIMSAK,DOMATES ilave edilip Pişirilerek suyu çekilince Domates salçası,tuz ve toz şekerde ilave edilip 3 dakika pişirilerek Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra İnce doğranmış maydanoz ve tüm malzemeler karıştırılarak Soğuk servis edilir Yemek tarifleri | Şakşuka YEMEK İSTANBUL mutfağında Tarafımdan hazırlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder