1.12.11

PİLİÇ TOPKAPI/TAVUK TOPKAPI




8 PORSİYON

*8 Adet TAVUK BUT(Kemiksiz,parçalamadan ince açınız?
*2 Su Bardağı PİRİNÇ (yıkayıp süzgece alınız)
*1 Adet KURU SOĞAN(ince doğrayınız)
*1 Ç.Bardağı ÇAM FISTIĞI
*1 Ç.Bardağı KUŞ ÜZÜMÜ
*1/3 Demet DEREOTU
*1 Diş SARIMSAK(DÖVÜLECEK)
*1 Ç.kaşığı KARABİBER(taze çekilmiş)
*1 Ç.Kaşığı YENİ BAHAR
*100 Gram MARGARİN veya TEREYAĞ
*1 T.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER

**1 T.Kaşığı Tuz(tavukların iç tarafına serpiştiriniz.)
**1 T.Kaşığı KARABİBER(tavukların iç kısmına serpiştiriniz)


*Tereyağını Tencerede eritiniz,sırasıyla :
Çam fıstığı kavurup pembeleşince Kuru soğan,sarımsak,pirinç
ilave ediniz 10 dakika kavurup,kuş üzümü,tuz,şekeri ilave ediniz,
5 dakika daha kavurupkayn amakta olan SU'dan 2 bardak
ilave ediniz,1o dakika kısık ateşte pişirip,30 dakika
demlendiriniz.

Karabiber,yenibahar ve Dereotu'nuda iç pilava karıştırıp,
önceden tuzlayıp baharatladığınız Tavukların içine
eşit miktarda pay edip yuvarlayınız.(resimde olduğu gibi)


Tepsilere dizerek 1 Bardak su ilave ediniz.
Önceden ısıttığınız fırında 180o ısıda 35 dakika pişiriniz.

SERVİS ÖNERİSİ :
DOMATES.BİBER ve 7x7 PARMAK PATATESGARNİTÜR'ü İLE
VEYA DOMATES,BİBER PATATES PÜRESİ İLE
SERVİS EDİLEBİLİR.
amo/04.01.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder