1.12.11

ELMA TATLISI


 





Eklenme Tarihi:2008-12-25


E L M A T A T L I S I


5 Adet iri.......ELMA
1 Kg..............TOZ ŞEKER
6 Su Bardağı S U
10 Diş............KARANFİL
½ Adet..........LİMON'un suyu
½ Poşet........KREM ŞANTİ(KAYMAK OLABİLİR)
1 Y.Kaşığı.....ANTEP FISTIK

Elmaların bütün olarak oyacak yardımıyla tam
yuvarlak içini çıkarıp kabuklarını soyalım,
küçük bir çelik tencerede Toz şeker,su,
karanfil,limon suyu ve yıkadıgınız Elmalarıda
koyup önce 10 dakika har ateşte kaynatıp
akebinden kısık ateşte 50 dakika pişiriniz.
Elmaların sığacağı Borcam'a koyup 180derecede
15 dakika fırınlayınız.
Soğuduktan sonra boşluğu Vurulmuş şanti veya Kaymakla doldurup yeşil fıstıkla servis ediniz.

A.M.O.25.12.2008
Elma tatlısı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder