1.12.11

ZEYTİNYAĞLI PAZI(BORANİ)





1 Kg. PAZI
1 Kahve fincanı ZEYTİNYAĞI
2 Adet KURU SOĞAN
5 Diş SARIMSAK
1 Y,kaşığı TUZ
1 T.kaşığı TOZ ŞEKER
2 Y.Kaşığı PİRİNÇ



Pazıları kirden ve lekelerden arındırıp seçelim,ince doğrayarak
yıkayıp süzgeçe alalım.
Soğan ve Sarımsakları ince doğrayınız.
Tencerede Zeytinyağı kızdıktan sonra Soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar
kavurap pazılarıda ilave ederek suyu çekilinceye kadar kavurunuz,bir bardak sıcak su
ve diğer malzemeleride ilave ederek 15 dakika pişirip soğumaya bırakınız.
Bir kaşık Süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Not:Domates,sivribiber,kapya biberle değişik tat ve görünüm elde edebilirsiniz.
Soğuk olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder