1 Kg. PAZI 1 Kahve fincanı ZEYTİNYAĞI 2 Adet KURU SOĞAN 5 Diş SARIMSAK 1 Y,kaşığı TUZ 1 T.kaşığı TOZ ŞEKER 2 Y.Kaşığı PİRİNÇ Pazıları kirden ve lekelerden arındırıp seçelim,ince doğrayarak yıkayıp süzgeçe alalım. Soğan ve Sarımsakları ince doğrayınız. Tencerede Zeytinyağı kızdıktan sonra Soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurap pazılarıda ilave ederek suyu çekilinceye kadar kavurunuz,bir bardak sıcak su ve diğer malzemeleride ilave ederek 15 dakika pişirip soğumaya bırakınız. Bir kaşık Süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Not:Domates,sivribiber,kapya biberle değişik tat ve görünüm elde edebilirsiniz. Soğuk olarak servis ediniz. |
1.12.11
ZEYTİNYAĞLI PAZI(BORANİ)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder