1.12.11

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA

yaprak_sarma2

10 Adet DOLMALIK BİBER
1 Kase PİRİNÇ(Yıkayıp süzgece alınız)
2 Adet KURU SOĞAN(Çok ince Doğranacak)
1/2 Fincan ÇAM FISTIĞI
1/2Fincan KUŞ ÜZÜMÜ(Ilık suda yıkayıp süzgece alınız)
1 Tatlı KaşığıKURU NANE
1 " " TOZ ŞEKER
1 " " YENİ BAHAR(Dolma Baharı)
1 " " TUZ
1/2 Demet DEREOTU
1Ç.Bardağı ZEYTİNYAĞI
1 Adet DOMATES

Tencereye zeytinyağıkoyup kızdıktan sonra Çam fıstığını
pembeleşinceye kadar yakmadan kavurup Doğranmış soğanları ilave edip tekrar kavurunuz,Pirincide ilave edip 5
dakika sonra Nane,Tuz.Şeker,Kuş Üzümü ilave ederek
diğer tarafta kaynayan sudan 1 Su bardağı ilavesi ile
ateşi azaltarak 5 dakika sonra kapatıp 15 dakika demlendirip
Yeni Bahar ve Dereotu ilavesiyle karıştırıp soğumaya bırakınız.
İçini Çıkarıp Yıkadığınız biberleri doldurunuz,domatesten
ince kapaklar kesip ağızlarını kapatarak önceden 130o ısıtılan
fırında 20 Dakika pişiriniz,soğuduktan sonra servis edilebilir.

BU ZEYTİNYAĞLI İÇ HARCIMIZI TÜM DOLMALARDA VE SARMALARDA KULLANABİLİRİZ.
(Lahana,Yaprak,Pazı,Kara Lahana sarmaları ,Midye içi
Biber,Patlıcan,Kereviz ve birçok istenilen dolmalarda)


A.M.O.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder