4.12.11

İÇLİ KÖFTE





İÇLİ KÖFTE İÇ HARCI

0.5 Kg...........DANA KIYMA(Az yağlı)
3 Adet...........KURU SOĞAN(ince Doğranacak)
4 Diş.............SARIMSAK(İnce doğranacak)
1 Demet........MAYDANOZ(İnce doğranacak)
0.2Kg............İÇ CEVİZ(Mercimek tanesi iriliğinde doğranacak)
1 Y.Kaşığı.....TUZ
1 T.Kaşığı......KARABİBER(Taze çekilmiş)
1 T.Kaşığı......PUL BİBER(Arzuya bağlı)

Kıymamızı bir tavada 2 yemek kaşığı su ile kavurup,su tamamen çekildikten sonra,
Soğan ve Sarımsak ilave edilerek pembeleşinceye kadar ve suyu çekildikten
sonra diğer tüm malzemeleri ilave ederek içli köftenin içlerine doldurabilirsiniz.
CEVİZ Kullanımı isteğinize bağlıdır,ancak kullanıldığındada lezzet katacaktır.




KÖFTEMİZ OYULURKEN


KÖFTEMİZ DOLDURULURKEN






İÇLİ KÖFTE DIŞ HARCI


0.5 Kg............KÖFTELİK BULGUR
0.25Kg...........KÖFTELİK ET(Sinirsiz ve yağsız Dövme veya 3kez çekilmiş KIYMA)
1 T.Kaşığı.......TUZ
1 T.Kaşığı.......PUL BİBER
1 T.Kaşığı.......KİMYON
1 Y.Kaşığı,,,,,,KURU FESLEĞEN

Bulguru bir Su bardağı su ile ıslayınız yarım saat sonra , et haricindeki
tüm malzemeleri ilave ederek su ile nemlendirip
bulgur yumuşayana kadar yoğuralım,etide ilave edip et
harçta kaybolana kadar yoğurunuz.

*Harçımızı avcumuzun içinde İşaret parmağı yardımı ile oyarak kavurduğunuz kıyma ile
içini doldurup hafifçe büzercesine,nemlendirilmiş kapatıp iki avuçlarınız yardımı ile
düzenleyiniz.

**DIŞ HARCIMIZ GEVŞEK OLURSA 2 YEMEK KAŞIĞI UN
İLE KIVAM AYARLAMASI YAPILABİLİR.

***BU HARCIMIZ 15 ADET İÇLİ KÖFTE ÇIKARMAKTADIR.


KIZARTILAN İÇLİ KÖFTE

SON AŞAMA :(kızartmak için) BOL YAĞDA KISIK ATEŞTE DIŞI YANMADAN KIZARTILMALIDIR.


HAŞLANMIŞ İÇLİ KÖFTE

Haşlamak için derin bir tencerede Tuzlu kaynayan suda 5 dakika Kaynatılmalıdır,ve
Sarımsak,Zeytinyağı ile servis edilebilir.
Ayhan MANSUROĞLU/26.09.09







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder