22.12.11

HİNDİ SOTE,MÜSAN KURUTULMUŞ SEBZE GARNİTÜRLÜ



GARNİTÜRLİ HİNDİ SOTE




1 Kg. HİNDİ BUT(Kuşbaşı)
1Adet KURU SOĞAN (İnce doğranacak)
2Adet KAPYA BİBER(Zar küp doğranacak)
4Adet DOMATES(İnce doğranacak)
1Adet DEFNE YAPRAĞI
1Çay kaşığı KÖRİ
1Çay kaşığı PÜLBİBER MÜSAN
1Çay kaşığı KEKİK MÜSAN
1Y.kaşığı TUZ
1Çay kaşığı KARABİBER MÜSAN
1Y.Kaşığı TEREYAĞI

Tereyağı tavada eritilerek Kuşbaşı iriliğinde doğradığımız Hindi sotelenerek sırasıyla SOĞAN,KAPYA BİBER,DEFNE,DOMATES kavrularak kısık ateşte pişirilecek,baharatları ve tuz pişmesine yakın zamanda
ilave edilecektir.

GARNİTÜR İÇİN;
1 Kg ISPANAK (Müsan Kuru Ispanak)
1 Adet KEREVİZ Rendesi
1 Adet HAVUÇ (Müsan Havuç kurusu)
2 Adet PATATES
1 Adet KREMA(200 ml.)
1 Y.Kaşığı TEREYAĞI
1 Y.Kaşığı TUZ


Tereyağı,tuz,krema haricinde tüm malzemeler 2 bardak
su ilave ederek pişiiriniz,tamamen suyu çekilince
blender veya çırpma teli yardımıyla PÜRE haline gelince
Tereyağı ve Krema ilave edilip kısık ateşte 2 dakika pişirip Tuzunu ilave ederek servis edebilirsiniz.

MÜSAN KURU SEBZELER KULLANILMIŞTIR.



Sevgili sitemiz takipçileri bu yılkı Hindi tarifimize farklılık
düşüncelerimle yola çıkarak sebze Püresi ile lezzetlendirmek istedim,ancak yinede değişim istiyorsunuz
aşağıdaki Linklerdede görülecegi gibi önceki tariflerimizdende yararlanabilirsiniz.
FARKLI HİNDİ TARİFLERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

TARİF.1 KESTANELİ İÇ PİLAV ÜSTÜ YILBAŞI HİNDİSİ



TARİF.2 HİNDİ DOLMA İÇİN TIKLAYINIZ





EN GÜZEL YILLARIN SEVDİKLERİNİZLE
GEÇİRMENİZ DİLEKLERİMİZLE,
MUTLU YILLAR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder