4 Adet.................DOMATES(kabuğu soyulup Küp Doğranacak)
1 Adet.................CUSKA BİBER(Küp Doğrama)
2 Adet.................SİVRİ BİBER (Küp Doğrama)
4 Diş...................SARIMSAK (ince Doğranacak)
1 Adet.................KURU SOĞAN(İnce Doğranacak)
1 Y.Kaşığı...........D.SALÇASI
2 T.Kaşığı...........T U Z
1 KASE...............BULGUR
150 Gram............TEREYAĞ
1 Y.Kaşığı...........KURU FESLEĞEN veya
1/4 Demet...........KIRMIZI FESLEĞEN
Tencerede önce Tereyağı eritilip suyu çekildikten sonra sırasıyla
Soğan,Sarımsak,Sivri Biber,Cuska Biberİ Kavurup Pembeleştikten sonra
Domatesi ilave edip suyunun çekilmesinin akebinde Salça ve Tuzuda
ilave edip 3 Su Bardağı Kaynayan sudan ilave edip 5 dakika kaynatıp
Bulgur ve Fasleğenide ilave ederk 10 Dakika kısık ateşte pişirip
15 dakika demlendirip servis edilebilir.
Kaynayan yemeklerde FESLEĞEN Kullanımı Yemekler pişirimine yakın
son anlarda verilirse lezzetleri daha güzel oldugu görülecektir,soğuk
kullanımlardada iki avucumuzun içinde ovalayarak inceltip daha hoş
koku verdiğide görülecektir.
A.M.O./27.08.08
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder