1.12.11

FESLEĞENLİ BULGUR PİLAVI

 




























  4 Adet.................DOMATES(kabuğu soyulup Küp Doğranacak) 
1 Adet.................CUSKA BİBER(Küp Doğrama) 
2 Adet.................SİVRİ BİBER (Küp Doğrama) 
4 Diş...................SARIMSAK (ince Doğranacak)
1 Adet.................KURU SOĞAN(İnce Doğranacak)
1 Y.Kaşığı...........D.SALÇASI 2 T.Kaşığı...........T U Z
1 KASE...............BULGUR 150 Gram............TEREYAĞ 
1 Y.Kaşığı...........KURU FESLEĞEN veya 1/4 Demet...........KIRMIZI FESLEĞEN


Tencerede önce Tereyağı eritilip suyu çekildikten sonra sırasıyla Soğan,Sarımsak,Sivri Biber,Cuska Biberİ Kavurup Pembeleştikten sonra Domatesi ilave edip suyunun çekilmesinin akebinde Salça ve Tuzuda ilave edip 3 Su Bardağı Kaynayan sudan ilave edip 5 dakika kaynatıp Bulgur ve Fasleğenide ilave ederk 10 Dakika kısık ateşte pişirip 15 dakika demlendirip servis edilebilir. Kaynayan yemeklerde FESLEĞEN Kullanımı Yemekler pişirimine yakın son anlarda verilirse lezzetleri daha güzel oldugu görülecektir,soğuk kullanımlardada iki avucumuzun içinde ovalayarak inceltip daha hoş koku verdiğide görülecektir.
A.M.O./27.08.08



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1

8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT

  Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili  Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...