4.12.11

ACILI EZME(HATAY MUTFAĞI)


ACILI EZME(HATAY MUTFAĞI)
2 Adet KURU SOĞAN(Çok ince doğrayıp suyunu sıkınız)
5 " SİVRİ BİBER (İçini çıkarıp çok ince doğrayınız)
4 " DOMATES (Çok ince doğrayıp suyunu sıkınız)
2 Diş SARIMSAK (Dövülecek)
1/2 Demet MAYDANOZ (Çok ince Doğranacak)
1 Tatlı Kaşığı FESLEĞEN(Kuru)
1 Çay Kaşığı KİMYON
1 " " TOZ ŞEKER
1 Fincan NAR EŞKİSİ
1 Yemek Kaşığı DOMATES SALÇASI
2 " " BİBER SALÇASI (Arzuya göre Tatlı veya Acı)
1 Fincan ZEYTİNYAĞI
T U Z
Tüm malzemeleri Çok ince olarak doğrayıp fazla sularını
sıkarak atalım,derin bir kapta karıştırarak servise hazırdır.-
A .M.O.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder