4.12.11

SEBZELİ MÜCVER , KREP, VE ALTERNATİFLERİ

SEBZELİ MÜCVER , KREP, VE ALTERNATİFLER




*1 Adet HAVUÇ(Rendelenmiş)
*1 Adet KABAK(Rendelenmiş)
*1 Adet KEREVİZ(rendelenmiş)
*1 Adet KURU SOĞAN(Rendelenmiş)
*4 Adet YEŞİL SARIMSAK(İnce Doğranacak)
*4 Adet YEŞİL SOĞAN(İnce Doğranacak)
*1/2 Demet MAYDANOZ(İmce Doğranacak)
*1/2 Demet DERE OTU(İnce Doğranacak)
*5 Adet YUMURTA
*1 Y.Kaşığı UN
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER
*1 Su Bardağı SIVI YAĞI(Ayçiçek yağı)

*Yumurta,un,1 Kahve fincanı Soğuk su ile çırpınız.,

*Kabak rendesini Kaynayan suda 3 dakika haşlayıp soğutunuz ve
suyunu sıkarak tüm malzemeleri Çırpma teli yardımıyla
yumurtalı harçla birlikte çırpınız.


**BU HARCIMIZI SEBZELİ KREP OLARAK KULLANACAK OLURSAK,
TEFLON TAVAYI 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ İLE TÜM ÇEVRESİ YAĞLANACAK
ŞEKİLDE ÇOK İYİ KIZDIKTAN SONRA 1/2 KEPÇE HARCI TAVAYA DÖKEREK
TAVANIN TÜM ZEMİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ YÜZÜNÜ PİŞİRİP KREP
YAPALIM.

*BU KREPİMİZİ LAVAŞ EKMEK NİYETİNE ŞİŞTE KEBAP İLE
TÜKETEBİLİRİZ.SOFRALARDA BİR ÇOK YEMEKLE VE MEZELERLE BİRLİKTE
SERVİS EDEBİLİRİZ.

**MÜCVER DENİLİNCE ÇOK YAĞLI OLMASI SEBEBİYLEDE BİRÇOK KİŞİ
BU YEMEĞİ TÜKETMEK İSTEMEZ.ONUN İÇİNDE AŞAĞIDAKİ BELİRTTİĞİM ŞEKİLDE
AZ YAĞ İLE MÜCVER YAPMAK İMKANINA SAHİBİZ.

**AYNI HARCIMIZI AZ YAĞ SARF'ı SEBEBİYLE MÜCVER ,YUKARIDA YAZMIŞ OLDUGUM BİR BARDAK SIVI YAĞI KULLANMAK İSTEMEYEREK
SADECE TEPSİMİZİN İÇ ÇEVRESİNİN TAMAMINI YAĞLAYINIZ,HARCI DÖKEREK
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA,180 DERECE 15 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SOĞUK VEYA
SICAK SERVİSE HAZIRDIR.

**ALEMİNYUM TEPSİ TERCİHİM,OLUP YAPIŞMAMAKTADIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder