4.12.11

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA



ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


2 Su Bardağı PİRİNÇ
1 Adet KURU SOĞAN
4 Diş SARIMSAK
1 Fincan ÇAM FISTIĞI
1 Ç:Bardağı KUŞ ÜZÜMÜ
1 T.Kaşığı KURU NANE
1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER
1 Y.KAŞIĞI TUZ
1 T.Kaşığı YENİBAHAR
1 Ç.KAŞIĞI KARABİBER
0,5 Kğ. ASMA YAPRAĞI(Salamura veya Taze)
1/2 Demet DEREOTU
1 Su bardağı ZEYTİNYAĞI (sızma tercihimdir)




*Yaprakları kaynayan sudan geçirip soğuk suya alalım.
Salamura yaprağı çok tuzlu olursa bılık suda bir süre bekletip 1-2 kez suyunu
değiştiriniz.

*Pirinci yıkayıp süzgece alalım,
*Teflon veya çelik tavada yağı yakmadan kızdırıp, Çam fıstığını pembeleşinceye kadar
yakmadan kavurup ince doğranan soğanları ve sarımsakları ilave edip az daha kavurup
pirinci de10 dakika kısık ateşte kavurunuz Tuz,şeker,kuş üzümü,kurunane\'yide ilave edip
5 dakika daha kavurup kaynamakta olan sudan 1,5 su bardağı SU
ilave ederek ateşini iyice azalıp suyu çekilinceye kadar(10 Dk.) bekletiniz
Sarılacak sıcaklığa gelince İnce doğranmış dereotu ve baharatları ilave edip
karıştırarak Baş parmak kalınlığında sarınız.
**PİŞİRME AŞAMASI**
*Tencere zeminine 10 adet yaprak serip üzerinede düzgün şekilde
sarılan dolmaları diziniz,tamamı bittikten sonra üzerlerine bir adet Porselen
tabağı oturtup,sarmaların üstünü örtecek kadar su ilave ederek
kaynayıca ateşini kısıp 3o dakika kısık olarak pişiriniz.


ÖNEMLİ NOT :
Sarma piştikten sonra pirinçlerin tane,tane kalması
için tencerenin suyunu boşaltınız.
Mümkün oldukça kısık ateşte pişirilirse dağılma olmaz.
Soğuk Servis önerilir.
Afiyet olsun
A.M.O/02.01.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder