4.12.11

ÖZBEK PİLAVI





Eklenme Tarihi:2010-04-15

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....


Yemek tarifleri | Özbek pilavı
ÖZBEK PİLAVI

6 KİŞİLİK

*500 gr. PİRİNÇ
*200 gr. ET(Tercihinize baglı olarak KUZU veya DANA ETİ)
*150 gr. TEREYAĞI
*2 Adet HAVUÇ(Kabuğu soyulup Küp Doğranacak)
*2 Adet DOMATES(Kabuğu soyulup Küp doğranaca)
*2 Adet ÇARLİSTON veya KAPYA BİBER(İnce Doğranacak)
*1 Adet KURU SOĞAN (İnce doğranacak)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER



Pirinçi Yıkayıp süzgece alınız,
Bir tarafta pişirilen et ve havuç pişerken,
Diğer tavada tereyağı ve daha sonrada pirinci ilave edip
10 dakika kavurup,soğan,biber,şeker,tuz ve Domateside ekleyerek
pişen etin suyundan 2 bardak Su,et ve havucuda verip
5 dakika kısık ateşte pişirip 15 dakika dinlendirip
servis edebilirsiniz.

DEMO'lar YEMEK İSTANBUL MUTFAĞINDA TARAFIMDAN HAZIRLANMIŞTIR.



Eklenme Tarihi:2010-04-15

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder