4.12.11

HİNDİ CİĞERİ TAVA,ARNAVUT CİĞERİ







**HİNDİ CİĞERİ TAVA**

6 KİŞİLİK



*1 Kg. HİNDİ CİĞERİ
*1 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI
*1 Su Bardağu UN
*1 Tatlı kaşığı KİMYON
*1 Tatlı Kaşığı PUL BİBER
*1 Tatlı Kaşığı TUZ

**Hindi Ciğerini öncelikle Kuşbaşı doğrayıp,yıkayarak
süzgece alınız.

**Tavada yağı kızdırıp süzülen ciğeri Un'a bulayarak
elekte veya iki avucumuzda fazla ununu eleyip/silkeleyip
kızgın yağda kızartınız,Tuz,pul biber ve kimyonu'da
ilave ederek sıcak iken karıştırınız.

**Hindi ciğeri cabuk pişmekte olup yumuşaktır,tavada fazla
kaldıkça kuruma yapar,3 dakika pişirim ile yeterlidir.



(Yardımcım ve sağ kolum ERCAN usta


**GARNİTÜR VE TABAK DÜZENİ**



*Soğan piyazı,domates,biber söğüş ile servis edebilirsiniz.

**SOĞAN PİYAZI İÇİN**

*2 Adet KURU SOĞAN
*1/2 Demet MAYDANOZ
*1T.Kaşığı KİMYON
*1T.Kaşığı PUL BİBER
*1Y.Kaşığı SUMAK

*Kuru soğanı halka olarak ve incecik,maydanozuda ince doğruyoruz,
baharatları ile çok ezmedenhafif ufalayarak karıştırıp servis edilebilir.
*Sumak tuzlu olabilir o açıdan tuz yazmıyorum,SUMAK olmadığı yerde
Limon kullanabilirsiniz ama Sumak tadını alamazsınız.
Afiyet olsun

**YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİSİ mutfaklarında
ve imkanları ile Ayhan usta tarafından hazırlanmıştır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder