1.12.11

ARAP KÖFTE(HATAY)



























 


 **Hatay'ın lezzetli yemeklerinden bir sunum, ** ARAP KÖFTE **

*10 KİŞİLİK* (SON GÖRÜNÜM)SERVİS DURUMU **ARAP KÖFTE** *250 GR.(1kase) KÖFTELİK İNCE BULGUR *1 Tatlı Kaşığı KURU NANE *1Tatlı Kaşığı PUL BİBER *1Yemek kaşığı TUZ *1Tatlı kaşığı KURU FESLEĞEN *1Çay Bardağı UN **UN haricindeki malzemeyi 1 Su bardağı SU ile ıslayınız,yarım saat bekletip yoğurunuz ve Unu azar azar yedirerek yoğurunuz, **Harcı ellerinizi hafif nemlendirip küçük köfteler kesiniz ve dilediğiniz görselde yuvarlayınız.(Resimdeki gibi) **Geniş tencereye 3 litre suya 1 y.kaşığı tuz ilave ediniz,kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye atarak 5 dakika kaynatınız.Süzgece alarak aşağıdaki yapmış oldugunuz karışıma sıcak olarak ilave ederek Soğuk veya Sıcak olarak servis ediniz. *500 Gr. ISPANAK *3 Adet KURU SOĞAN *1 T.Kaşığı PUL BİBER(Tatlı veya Acı Arzuya bağlı) *1 T.Kaşığı TUZ *1 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI veya ZEYTİNYAĞI **Soğanları ince doğrayınız bir tavada yağla kavurup pembeleştikten sonra yıkadığınız ıspanağıda ilave ederek suyu çekilinceye kadsar kavurup baharatlarıda ilave ederek köfteleri bu karışımla birleştirerek servise hazırdır. **Köftelerin karışımını Ispanak yerine değişik katkılarla lezzetlendirebilirsiniz. *KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER *DOMATES-BİBER SOSLU *DOMATES SALÇA gibi Afiyet olsun *BU GÜZEL TARİFİMİZ BENDEN, ANCAK İMKANLAR, "YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİSİ" TARAFINDAN SAĞLANDI VE KENDİ MUTFAKLARINDA HAZIRLADIM, Sn.Hüseyin BOZDAĞ'a teşekkürler.

Ayhan MANSUROĞLU/14.02.2010








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder