1.12.11
ARAP KÖFTE(HATAY)
*10 KİŞİLİK*
(SON GÖRÜNÜM)SERVİS DURUMU
**ARAP KÖFTE**
*250 GR.(1kase) KÖFTELİK İNCE BULGUR
*1 Tatlı Kaşığı KURU NANE
*1Tatlı Kaşığı PUL BİBER
*1Yemek kaşığı TUZ
*1Tatlı kaşığı KURU FESLEĞEN
*1Çay Bardağı UN
**UN haricindeki malzemeyi 1 Su bardağı SU ile ıslayınız,yarım
saat bekletip yoğurunuz ve Unu azar azar yedirerek yoğurunuz,
**Harcı ellerinizi hafif nemlendirip küçük köfteler kesiniz ve dilediğiniz
görselde yuvarlayınız.(Resimdeki gibi)
**Geniş tencereye 3 litre suya 1 y.kaşığı tuz ilave ediniz,kaynamaya başlayınca
köfteleri tencereye atarak 5 dakika kaynatınız.Süzgece alarak aşağıdaki
yapmış oldugunuz karışıma sıcak olarak ilave ederek Soğuk veya Sıcak
olarak servis ediniz.
*500 Gr. ISPANAK
*3 Adet KURU SOĞAN
*1 T.Kaşığı PUL BİBER(Tatlı veya Acı Arzuya bağlı)
*1 T.Kaşığı TUZ
*1 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI veya ZEYTİNYAĞI
**Soğanları ince doğrayınız bir tavada yağla kavurup pembeleştikten sonra
yıkadığınız ıspanağıda ilave ederek suyu çekilinceye kadsar kavurup baharatlarıda
ilave ederek köfteleri bu karışımla birleştirerek servise hazırdır.
**Köftelerin karışımını Ispanak yerine değişik katkılarla lezzetlendirebilirsiniz.
*KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER
*DOMATES-BİBER SOSLU
*DOMATES SALÇA
gibi
Afiyet olsun
*BU GÜZEL TARİFİMİZ BENDEN, ANCAK İMKANLAR,
"YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİSİ" TARAFINDAN SAĞLANDI
VE KENDİ MUTFAKLARINDA HAZIRLADIM,
Sn.Hüseyin BOZDAĞ'a teşekkürler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder