16.1.22

ŞEKERİ KULLANMAMAK ICIN 66 NEDEN






“ŞEKER UYUŞTURUCU MADDELER KADAR TEHLİKELİ!
Şeker Yerken Bir Kez Daha Düşünün!
1. Şeker kanser hücrelerinin en çok sevdiği yiyecektir, kanser hücreleri şekerle beslenir.
2. Şeker bağışıklık sisteminizi zayıflatır.
3. Şeker vücudunuzun mineral dengesini bozar.
4. Şeker çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğu ve huysuzluğa sebep olur.
5. Şeker çocuklarda hiperaktivite ardından uyuşukluğa sebep olur.
6. Şeker çocukların okul başarısını olumsuz etkiler.
7. Şeker trigliserit seviyesinde belirgin bir artışa sebep olur.
8. Şeker bakteri enfeksiyonlarına karşı savunma sistemini zayıflır.
9. Şeker böbreklere hasar verir.
10. Şeker krom eksikliğine yol açar.
11. Şeker bakır eksikliğine yol açar.
12. Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller.
13. Şeker meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açar..
14. Şeker kadınlarda daha büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olur.
15. Şeker safra kesesi kanseri için risk faktörü olur.
16. Şeker gözleri bozar.
17. Şeker kan damarlarını daraltır.
18. Şeker Hipoglisemiye sebep olur.
19. Şeker sindirim sisteminin asidik olmasına yol açar.
20. Şeker çocuklarda adrenalin seviyesini artırır.
21. Şeker koroner kalp hastalığı riskini artırır.
22. Şeker ciltte kuruma ve saç beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırır.
23. Şeker alkol bağımlılığına yatkınlığa yol açar.
24. Şeker diş çürüklerini artırır.
25. Şeker kilo alımı ve aşırı şişmanlığa katkıda bulunur.
26. Yüksek miktarda şeker yemek Crohn’s hastalığı ve ülseratif kolit riskini artırır.
27. Şeker kireçlenmeye sebep olur.
28. Şeker astıma sebep olur.
29. Şeker mantar enfeksiyonlarına sebep olur.
30. Şeker safra taşı oluşmasına yol açar.
31. Şeker böbrek taşı oluşmasına yol açar.
32. Şeker kalp hastalığına yol açar.
33. Şeker apendisite yol açar.
34. Şeker Multipl Skleroz (MS) hastalığının belirtilerini şiddetlendirir.
35. Şeker dolaylı olarak hemoroide yol açar.
36. Şeker damarlarda varise yol açar.
37. Şeker osteoporoz oluşumuna katkıda bulunur.
38. Şeker salya asiditesine katkıda bulunur.
39. Şeker insülin sensitivitesinde düşüşe sebep olur.
40. Şeker glikoz toleransının düşmesine sebep olur.
41. Şeker büyüme hormonunu azaltabilir.
42. Şeker toplam kolesterolü artırır.
43. Şeker sistolik kan basıncını artırır.
44. Şeker gıda alerjilerine sebep olur.
45. Şeker diyabet oluşumuna katkıda bulunur.
46. Şeker hamilelikte kan zehirlenmesine yol açar.
47. Şeker egzama oluşuma katkıda bulunur.
48. Şeker kardiyovasküler hastalığa sebep olur.
49. Şeker DNA yapısını bozar.
50. Şeker katarakta sebep olur.
51. Şeker amfizeme sebep olur.52. Şeker ateroskleroza sebep olur.
53. Şeker serbest radikal oluşumuna sebep olur.
54. Şeker enzimlerin işlevselliğini düşürür.
55. Şeker karaciğer hücrelerinin bölünmesine sebep olabilir; bu da karaciğerin boyutlarını büyütür.
56. Şeker karaciğerde yağ miktarını artırır.
57. Şeker karaciğerde patolojik değişimlere yol açar.
58. Şeker pankreasa zarar verir.
59. Şeker kabızlığa sebep olur.
60. Şeker miyopluğa sebep olur.
61. Şeker hipertansiyona sebep olur.
62. Şeker migren de dahil olmak üzere baş ağrılarına sebep olur.
63. Şeker beyin dalgalarını artırabilir; bu da beynin düşünme kabiliyetini zayıflatır.
64. Şeker depresyona sebep olur.
65. Şeker hormonal dengesizliğe sebep olur.
66. Şeker Alzheimer’s hastalığı riskini artırır.
http://www.instagram.com/dusunenakil




RENKLİ  VE ALBENİLİ ŞEKERLERİ  ÇOCUKLARIMIZA YEDIRMEYELİM..

29.12.21

KABAK TATLISI

 FIRINLANMIŞ KABAK TATLISI

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈=







2 KG. Temizlenmiş BAL KABAĞI

2 KG.                 TOZ ŞEKER

2,5KG.                SU

1ÇAY KAŞIĞI   LIMON SUYU




Toz Şeker,su ve Limon suyu orta boy tencerede kaynadıkan sonra kabak ilave  edilerek yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır.

Akebinden bir tepsiye alınarak  kabak 180• ısıtılmış  fırında  25 dakika pişirilerek soğumaya bırakılır.

Kaymak,ceviz veya tahin ile servis edilebilir.....


Afiyet olsun. 

AYHAN MANSUROĞLU 




FIRINDAKI TATLIMIZ SURUBUNU ÇEKTİKTEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKINIZ. 

ŞURUP KIVAMI, BOZA KIVAMIDIR.
DAGA KOYU OLURSA ŞURUP SERTLEŞME YAPABİLİR  SERTLESIRSE HAFIF SU ILE FIRINLANARAK KIVAMA SOKULUR..

18.ISTANBUL MUTFAK GÜNLERİ I


Elif Sümer isimli yarışmacı meslektaşımız bu eseri covid süresince Saglik personelinin yorgun düştüğü çalışmalarına yer vermiş. 

Güzel düşünülmüş Tam bir şaheser.. Teşekkürler





18. İstanbul gastronomi fuarı ( Mutfak Günleri)

25 Aralık 2021 günü sona erdi.  Kısmen resimleri sizlerle paylaşıyorum.

Birçok arkadaşımız ödüllendirildi. 

Tüm yarışmacılara Hayatta başarılar diliyorum..










































20.9.21

18.İSTANBUL ULUSLARASI MUTFAK GÜNLERİ

 












22-25 Aralık 2021 tarihleri arasında TÜRKİYE AŞÇILAR VE ŞEFLER FEDERASYONU tarafından 18.si organize edilecek olan Uluslararası İSTANBUL Mutfak Günleri, AVRASYA FUAR MERKEZİNDE yapılacaktır. Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 17 yıldır yapılıyor. Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yıl da geçmiş yıllarda ki gibi yoğun ilgi bekleniyor. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival, dünya lezzetlerini İSTANBUL’a taşıyacak. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan İSTANBUL Mutfak Günleri, ülkemizin genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.



Hem yarışan hem de ülkemizi gezebilme imkânı bulan dünyanın usta şefleri, birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanmaktadır. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye ve dünya gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstlenmektedir.

70’in üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve dünya şefleri, madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edeceklerdir. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla gastronomi turizmine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla aşçılarımızı ve şefleri dünya standartlarında yetişmeleri için üniversitelerle yapmış olduğu işbirliği sayesinde sektördeki önemli bir eksiği tamamlamaktadır.

Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve uluslararası gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunmaktadır.


ADRES :Dr.Mimar KADİR TOPBAŞ GÖSTERİ MERKEZİ
Yenikapı etkinlik alanı
Kennedy cad.No.11/1
Aksaray/İSTANBUL 
(ESKİ YENİKAPI BALIK  HALİ YANI)

 https://www.istanbulgastronomyfestival.com/tr/default.aspx

Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi
Yenikapı Etkinlik Alanı, Kennedy Cd. No: 11/1, 34096 Aksaray, Fatih, İstanbul

Tel: +90 (212) 587 38 45