24.3.22

PEYNİRLİ KÜNEFE

 









BU YAZIMIZ ONCEKI SİTEMİZİ KAPATTIGIMIZDAN DOLAYI ARŞIV AMAÇLI BURAYA TAŞIMAK ZORUNDA KALDIM.

2008 YILI ARŞİVİNDEN. 

Eklenme Tarihi:2008-05-02



PEYNİRLİ KÜNEFE

250 Gr..........TEREYAĞI
500 Gr..........TEL KADAYIF(25X40 tepsi için)
1 Kg..............TUZSUZ PEYNİR(Keçi veya Koyun Pey.)
1 Yemek Kş.BAL veya KOYU ŞURUP

Ş U R U P İ Ç İ N:
1,5 Kg............TOZ ŞEKER
1 litre ..........S U
1 Tatlı Kşğ....LİMON SUYU

Şeker,Su,Limon suyu bir tencerede kısık ateşte
5 dakika kaynatıp soğumaya bırakınız.
HAZIRLAMA AŞAMASI :

Tereyeğından Bir yemek kaşığını tepsinin zemininin tamamına
sürüp donmasını sağlayınız,1 Kaşık Bal veya Şurup yine
tepsinin zeminine sürünüz.
Kalan Tereyağını eritip kadayıfa yediriniz ve kadayıfın müm-
kün olduğunca tel tel olmasına özen gösterip ikiye bölünüz,
bir bölümünü tepsinin altına seriniz,yıkadıgınız peynirleride
üzerine diderek yayıpkalan kadayıfla üzerini kapatarak
bastırınız,200 Derece ısıtılmış ve alttan yanmış fırında 15
Dakika pişirip başka bir terpsi yardımıyla alt-üst ederek
tekrar pişirdikten sonra fırından çıkarılıp Soğutulmuş
Şurubu üzerine döküp Sıcak olarak servis ediniz.

A.M.O.

SOĞUK ÇORBALAR








Eklenme Tarihi:2008-02-21



S O Ğ U K Ç O R B A L A R


Soğuk veya Sıcak bir kase çorba yemek öncesinde hep
iştah açıcıdır,önümüzdekü Yaz mevsiminin başlangıcında
misafirlerimize veya müşterilerimize Soğuk çorba verebiliriz.
Hertürlü Sebzeler ve Mevsim Meyveleri ile yapılması mümkün
olup Havuzbaşları ve Kıyı bölgelerde sayfiye yerlerinde
yemek öncesinde sunacağımız Soğuk Çorbalar Mideyi rahatlatır
ve iştah açar.


H A V U Ç Ç O R B A S I


1 Kg. HAVUÇ (Soyulup Rendelenecek)
250 Gr. KREMA
10 Yaprak TAZE YEŞİL NANE
1Ç.Kaşığı TANE AKBİBER(Taze Çekilmiş)
1T.Kaşığı TOZ ŞEKER
1Ç.Kaşığı T U Z

Yıkayıp rendelediğiniz Havuçları bir tencereye koyup 15 Dakika
haşlayınız sıcakken blenderden geçirip püre haline geldikten sonra tekrar ocağa koyup kaynamasına yakın Nane haricindeki
tüm malzemeleri yedirerek veriniz bir taşım kaynatıp soğumaya bırakınız,tercihen karlanmış buz'u derin bir kaba koyup diğer
tencereyide içine benmari usulü koyup karıştırınız soğuyunca
dolapta muhafaza ederek istenildiyinde servis edilir Taze Nane
üzerine serpiştirilip verilir.

V İ Ş N E Ç O R B A S I

1 Kg. VİŞNE (Dalları ayıklanıp Yıkanır)
3 Su Bardağı KREMA
3 Y.Kaşığı TOZ ŞEKER
1 Fincan VİŞNE LİKÖRÜ

Vişneleri Şeker ve 4 Bardak Su ile 10 Dakika kaynatıp
telle çırparak Çin Külahından geçiriniz,Soğuduktan sonra diğer
malzemeleride karıştırıp soğuk olarak servise verebiliriz.

Meyve Çorbalarında değişik Likörler veya Vermut
kullanılabilir oranı arttırabilir veya düşürebilirsiniz.


D O M A T E S Ç O R B A S I

2 Kg. DOMATES
1 Adet KURU SOĞAN
4 Diş SARIMSAK
2 Adet DEFNE YAPRAĞI
1 Adet KEREVİZ
1 Ç.Kaşığı TANE KARABİBER
1S.Bardağı SU
2 Y.Kaşığı NİŞASTA

Domates ve Soğanları Dörde bölüp,Kerevizi ve sarımsağı ince
doğrayıp Nişasta haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye koyup
25 dakika kaynatınız,Çin külahından geçirip nişasta ile çok kalın
olmayacak şekilde bağlayınız ve soguduktan sonra servise
edilebilir.

***Not. KAVUN VE KARPUZ corbalari çok revaçta ve çok güzel olmaktadır. Meyveleri çoğaltarak bağlayıcılığı sabit olarak kendi hünerinizi gösterebilirsiniz.

****CIN KULAHI NEDIR? Çırpma teli yardımıyla pişen sebze veya meyveleri sıkmak için ideal sıfıra yakın süzer.

ancak; Günümüzde EL BLENDER"i olunca Çin Külahını pek bilen kalmadı..

A.M.O.

KARNABAHAR PANE VE KIZARTMASI

 


Ayhan Usta
Ayhan Usta
Eklenme Tarihi:2010-01-28

**KARNABAHAR**



(KIŞ SEBZESİ)

*Kış mevsinin yegane sebzesi Karnabahar birçok yemeklerinden
en lezzetlisi,en çıtırı ve en güzel meze yemeklerinden biri olan
KARNABAHAR PANE kış aylarında tüketilmelidir.

*1 Adet KARNABAHAR
*2 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI
*6 Adet YUMURTA
*1 Su Bardağı UN
*1 Şişe SODA SUYU
*1 Y.Kaşığı TUZ(Katalizör için)
*1 Y.Kaşığı TUZ(Haşlama Suyu için)
*1 K.Fincanı LİMON SUYU(Haşlama suyu için)


**KARNABAHAR çiçek olarak ayıklayınız ve yıkayınız.

**Tencereye 2 Litre su,1 K.Fincanı Limon suyu ve 1 Y.Kaşığı
Tuzu ilave ederek,Kaynadıktan sonra Karnabaharları
yarı pişmiş olarak ön haşlama yapalım,ve süzgece alalım.

**Oval tencere veya olmadığı yerde çelik tencerede Yumurtaları tel yardımıyla
iyice çırpalım Tuz ve Bir bardak un'un yarısını yumurtalara ilave edelim
10 saniye çırptıktan sonra Soda suyunuda ilave ediniz, ve Boza kıvamında
olan bu katalizör'e(sos) kalan un ile karnabaharları unlayıp tamamını
sos'a bulayınız.

**Geniş bir tavaya yağı boşaltıp iyice kızdıktan sonra sos içindeki
Karnabaharları tek tek iki yüzünüde kızartarak,ister soğuk veya
isterseniz sıcak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun

Bu Tarif DEMO'ları YEMEK İSTANBUL Mutfaklarında hazırlanmıştır.
YEMEK İSTANBUL Katkılarından dolayı Sn.Hüseyin BOZDAĞ'a teşekkurler.

**YARARLARI :Zihin yorgunluğunu giderir. Cinsel gücü arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir. İdrar söktürür. Dalak hastalıklarına iyi gelir. Şeker hastalarına faydalıdır. Kalp hastalıklarında şikayetlerin azalmasında yardımcı olur


A.M.O.

PATATES KÖFTE

 Eklenme Tarihi:2010-02-27


Yemek tarifleri | Patates Köfte
SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....


***PATATES KÖFTE***



*3 Adet PATATES(Yaklaşık 1 Kg)
*2 Su Bardağı KÖFTELİK İNCE BULGUR
*1 Y.Kaşığı DOMATES SALÇASI
*5 Y.kaşığı BİBER SALÇASI(Acı veya Tatlı)
*1 Y.Kaşığı KURU FESLEĞEN
*1 T.Kaşığı KİMYON
*1 Ç.Bardağı NAR EŞKİSİ
*1 Adet KURU SOĞAN RENDESİ
*2 Diş SARIMSAK(Dövülmüş)
*1 Y.Kaşığı TUZ



RESİM-1
*Patatesleri haşlayınız ve ılık iken iyice ezerek püre halinde
soğumaya bırakalım.

*Bulgur'u1 Su bardağı dolusu SU ile ıslayınız,20 dakika sonra ezdiğiniz
patates püresi haricinde diğer tüm malzemeleri ilave ederek ellerinizi
nemlendirerek çiğ köfte yoğurduğumuz gibi bulgur yumuşayana kadar
yoğurup ezdiğimiz patates püresinide ilave edip elimizi yağlayarak lokmalık
köfteler sıkarak servis edebilirsiniz.(Resim-1)

*Patates Köftemizin daha lezzetli olabilmesi için sıktığınız köftelerin
yanına serviste (GARNİTÜR) olarak verebileceginiz aşağıdaki soğan
tarifimide uygulayarak leziz bir yardımcı yemek sunabilirsiniz.(resim-2)

*2 Adet KURU SOĞAN (İnce ve halka doğrayınız)
*1 Ç.Kaşığı KARABİBER
*1 T.Kaşığı TUZ
*1 Demet MAYDANOZ
*1 Kahve fincanı SIVIYAĞ(Ayçiçek yağı)

*Yağ tavada kızdıktan sonra soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz,
akebinden baharatlar ve ince doğradığınız maydanozu karıştırıp
köftelerin yanına Garni olarak veriniz.(Resim2)




RESİM-2
A.M.O.
Demolar YEMEK İSTANBUL mutfağında Ayhan usta
tarafından hazırlandı.
Sn.HÜSEYİN BOZDAĞ'a teşekkürlerimle.