24.3.22

SOĞUK ÇORBALAR








Eklenme Tarihi:2008-02-21



S O Ğ U K Ç O R B A L A R


Soğuk veya Sıcak bir kase çorba yemek öncesinde hep
iştah açıcıdır,önümüzdekü Yaz mevsiminin başlangıcında
misafirlerimize veya müşterilerimize Soğuk çorba verebiliriz.
Hertürlü Sebzeler ve Mevsim Meyveleri ile yapılması mümkün
olup Havuzbaşları ve Kıyı bölgelerde sayfiye yerlerinde
yemek öncesinde sunacağımız Soğuk Çorbalar Mideyi rahatlatır
ve iştah açar.


H A V U Ç Ç O R B A S I


1 Kg. HAVUÇ (Soyulup Rendelenecek)
250 Gr. KREMA
10 Yaprak TAZE YEŞİL NANE
1Ç.Kaşığı TANE AKBİBER(Taze Çekilmiş)
1T.Kaşığı TOZ ŞEKER
1Ç.Kaşığı T U Z

Yıkayıp rendelediğiniz Havuçları bir tencereye koyup 15 Dakika
haşlayınız sıcakken blenderden geçirip püre haline geldikten sonra tekrar ocağa koyup kaynamasına yakın Nane haricindeki
tüm malzemeleri yedirerek veriniz bir taşım kaynatıp soğumaya bırakınız,tercihen karlanmış buz'u derin bir kaba koyup diğer
tencereyide içine benmari usulü koyup karıştırınız soğuyunca
dolapta muhafaza ederek istenildiyinde servis edilir Taze Nane
üzerine serpiştirilip verilir.

V İ Ş N E Ç O R B A S I

1 Kg. VİŞNE (Dalları ayıklanıp Yıkanır)
3 Su Bardağı KREMA
3 Y.Kaşığı TOZ ŞEKER
1 Fincan VİŞNE LİKÖRÜ

Vişneleri Şeker ve 4 Bardak Su ile 10 Dakika kaynatıp
telle çırparak Çin Külahından geçiriniz,Soğuduktan sonra diğer
malzemeleride karıştırıp soğuk olarak servise verebiliriz.

Meyve Çorbalarında değişik Likörler veya Vermut
kullanılabilir oranı arttırabilir veya düşürebilirsiniz.


D O M A T E S Ç O R B A S I

2 Kg. DOMATES
1 Adet KURU SOĞAN
4 Diş SARIMSAK
2 Adet DEFNE YAPRAĞI
1 Adet KEREVİZ
1 Ç.Kaşığı TANE KARABİBER
1S.Bardağı SU
2 Y.Kaşığı NİŞASTA

Domates ve Soğanları Dörde bölüp,Kerevizi ve sarımsağı ince
doğrayıp Nişasta haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye koyup
25 dakika kaynatınız,Çin külahından geçirip nişasta ile çok kalın
olmayacak şekilde bağlayınız ve soguduktan sonra servise
edilebilir.

***Not. KAVUN VE KARPUZ corbalari çok revaçta ve çok güzel olmaktadır. Meyveleri çoğaltarak bağlayıcılığı sabit olarak kendi hünerinizi gösterebilirsiniz.

****CIN KULAHI NEDIR? Çırpma teli yardımıyla pişen sebze veya meyveleri sıkmak için ideal sıfıra yakın süzer.

ancak; Günümüzde EL BLENDER"i olunca Çin Külahını pek bilen kalmadı..

A.M.O.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder