24.3.22

HİNDİ CİĞERİ TAVA

 

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....










BU YAZIMIZ ONCEKI SİTEMİZİ KAPATTIGIMIZDAN DOLAYI ARŞIV AMAÇLI BURAYA TAŞIMAK ZORUNDA KALDIM.

2010YILI ARŞİVİNDEN.

Eklenme Tarihi:2010-02-13




**HİNDİ CİĞERİ TAVA**

6 KİŞİLİK



*1 Kg. HİNDİ CİĞERİ
*1 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI
*1 Su Bardağu UN
*1 Tatlı kaşığı KİMYON
*1 Tatlı Kaşığı PUL BİBER
*1 Tatlı Kaşığı TUZ

**Hindi Ciğerini öncelikle Kuşbaşı doğrayıp,yıkayarak
süzgece alınız.

**Tavada yağı kızdırıp süzülen ciğeri Un'a bulayarak
elekte veya iki avucumuzda fazla ununu eleyip/silkeleyip
kızgın yağda kızartınız,Tuz,pul biber ve kimyonu'da
ilave ederek sıcak iken karıştırınız.

**Hindi ciğeri cabuk pişmekte olup yumuşaktır,tavada fazla
kaldıkça kuruma yapar,3 dakika pişirim ile yeterlidir.



(Yardımcım ve sağ kolum ERCAN usta


**GARNİTÜR VE TABAK DÜZENİ**



*Soğan piyazı,domates,biber söğüş ile servis edebilirsiniz.

**SOĞAN PİYAZI İÇİN**

*2 Adet KURU SOĞAN
*1/2 Demet MAYDANOZ
*1T.Kaşığı KİMYON
*1T.Kaşığı PUL BİBER
*1Y.Kaşığı SUMAK

*Kuru soğanı halka olarak ve incecik,maydanozuda ince doğruyoruz,
baharatları ile çok ezmedenhafif ufalayarak karıştırıp servis edilebilir.
*Sumak tuzlu olabilir o açıdan tuz yazmıyorum,SUMAK olmadığı yerde
Limon kullanabilirsiniz ama Sumak tadını alamazsınız.
Afiyet olsun

**YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİSİ mutfaklarında
ve imkanları ile Ayhan usta tarafından hazırlanmıştır.


Tabak düzeni görselleri istenmeden silinmiştir. Elimde kaydı yoktur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder