24.3.22

PATATES KÖFTE

 Eklenme Tarihi:2010-02-27


Yemek tarifleri | Patates Köfte
SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....


***PATATES KÖFTE***



*3 Adet PATATES(Yaklaşık 1 Kg)
*2 Su Bardağı KÖFTELİK İNCE BULGUR
*1 Y.Kaşığı DOMATES SALÇASI
*5 Y.kaşığı BİBER SALÇASI(Acı veya Tatlı)
*1 Y.Kaşığı KURU FESLEĞEN
*1 T.Kaşığı KİMYON
*1 Ç.Bardağı NAR EŞKİSİ
*1 Adet KURU SOĞAN RENDESİ
*2 Diş SARIMSAK(Dövülmüş)
*1 Y.Kaşığı TUZ



RESİM-1
*Patatesleri haşlayınız ve ılık iken iyice ezerek püre halinde
soğumaya bırakalım.

*Bulgur'u1 Su bardağı dolusu SU ile ıslayınız,20 dakika sonra ezdiğiniz
patates püresi haricinde diğer tüm malzemeleri ilave ederek ellerinizi
nemlendirerek çiğ köfte yoğurduğumuz gibi bulgur yumuşayana kadar
yoğurup ezdiğimiz patates püresinide ilave edip elimizi yağlayarak lokmalık
köfteler sıkarak servis edebilirsiniz.(Resim-1)

*Patates Köftemizin daha lezzetli olabilmesi için sıktığınız köftelerin
yanına serviste (GARNİTÜR) olarak verebileceginiz aşağıdaki soğan
tarifimide uygulayarak leziz bir yardımcı yemek sunabilirsiniz.(resim-2)

*2 Adet KURU SOĞAN (İnce ve halka doğrayınız)
*1 Ç.Kaşığı KARABİBER
*1 T.Kaşığı TUZ
*1 Demet MAYDANOZ
*1 Kahve fincanı SIVIYAĞ(Ayçiçek yağı)

*Yağ tavada kızdıktan sonra soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz,
akebinden baharatlar ve ince doğradığınız maydanozu karıştırıp
köftelerin yanına Garni olarak veriniz.(Resim2)




RESİM-2
A.M.O.
Demolar YEMEK İSTANBUL mutfağında Ayhan usta
tarafından hazırlandı.
Sn.HÜSEYİN BOZDAĞ'a teşekkürlerimle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder