24.3.22

PEYNİRLİ KÜNEFE

 









BU YAZIMIZ ONCEKI SİTEMİZİ KAPATTIGIMIZDAN DOLAYI ARŞIV AMAÇLI BURAYA TAŞIMAK ZORUNDA KALDIM.

2008 YILI ARŞİVİNDEN. 

Eklenme Tarihi:2008-05-02



PEYNİRLİ KÜNEFE

250 Gr..........TEREYAĞI
500 Gr..........TEL KADAYIF(25X40 tepsi için)
1 Kg..............TUZSUZ PEYNİR(Keçi veya Koyun Pey.)
1 Yemek Kş.BAL veya KOYU ŞURUP

Ş U R U P İ Ç İ N:
1,5 Kg............TOZ ŞEKER
1 litre ..........S U
1 Tatlı Kşğ....LİMON SUYU

Şeker,Su,Limon suyu bir tencerede kısık ateşte
5 dakika kaynatıp soğumaya bırakınız.
HAZIRLAMA AŞAMASI :

Tereyeğından Bir yemek kaşığını tepsinin zemininin tamamına
sürüp donmasını sağlayınız,1 Kaşık Bal veya Şurup yine
tepsinin zeminine sürünüz.
Kalan Tereyağını eritip kadayıfa yediriniz ve kadayıfın müm-
kün olduğunca tel tel olmasına özen gösterip ikiye bölünüz,
bir bölümünü tepsinin altına seriniz,yıkadıgınız peynirleride
üzerine diderek yayıpkalan kadayıfla üzerini kapatarak
bastırınız,200 Derece ısıtılmış ve alttan yanmış fırında 15
Dakika pişirip başka bir terpsi yardımıyla alt-üst ederek
tekrar pişirdikten sonra fırından çıkarılıp Soğutulmuş
Şurubu üzerine döküp Sıcak olarak servis ediniz.

A.M.O.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder