24.3.22

ÖZBEK PİLAVI

Eklenme Tarihi:2010-04-15

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....


Yemek tarifleri | Özbek pilavı
ÖZBEK PİLAVI

6 KİŞİLİK

*500 gr. PİRİNÇ
*200 gr. ET(Tercihinize baglı olarak KUZU veya DANA ETİ)
*150 gr. TEREYAĞI
*2 Adet HAVUÇ(Kabuğu soyulup Küp Doğranacak)
*2 Adet DOMATES(Kabuğu soyulup Küp doğranaca)
*2 Adet ÇARLİSTON veya KAPYA BİBER(İnce Doğranacak)
*1 Adet KURU SOĞAN (İnce doğranacak)
*1 Y.Kaşığı TUZ
*1 T.Kaşığı TOZ ŞEKER



Pirinçi Yıkayıp süzgece alınız,
Bir tarafta pişirilen et ve havuç pişerken,
Diğer tavada tereyağı ve daha sonrada pirinci ilave edip
10 dakika kavurup,soğan,biber,şeker,tuz ve Domateside ekleyerek
pişen etin suyundan 2 bardak Su,et ve havucuda verip
5 dakika kısık ateşte pişirip 15 dakika dinlendirip
servis edebilirsiniz.

DEMO'lar YEMEK İSTANBUL MUTFAĞINDA TARAFIMDAN HAZIRLANMIŞTIR.



Eklenme Tarihi:2010-04-15

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR 

HİNDİ CİĞERİ TAVA

 

SEVGILI SAYFAMIZ ZİYARETÇİSİ 
YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER  SILIISTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE  KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN 
ÖTÜRÜ  SİSTEME TEKRSR YUKLEMEK İMKANIM 
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZIKARDA 
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....










BU YAZIMIZ ONCEKI SİTEMİZİ KAPATTIGIMIZDAN DOLAYI ARŞIV AMAÇLI BURAYA TAŞIMAK ZORUNDA KALDIM.

2010YILI ARŞİVİNDEN.

Eklenme Tarihi:2010-02-13




**HİNDİ CİĞERİ TAVA**

6 KİŞİLİK



*1 Kg. HİNDİ CİĞERİ
*1 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI
*1 Su Bardağu UN
*1 Tatlı kaşığı KİMYON
*1 Tatlı Kaşığı PUL BİBER
*1 Tatlı Kaşığı TUZ

**Hindi Ciğerini öncelikle Kuşbaşı doğrayıp,yıkayarak
süzgece alınız.

**Tavada yağı kızdırıp süzülen ciğeri Un'a bulayarak
elekte veya iki avucumuzda fazla ununu eleyip/silkeleyip
kızgın yağda kızartınız,Tuz,pul biber ve kimyonu'da
ilave ederek sıcak iken karıştırınız.

**Hindi ciğeri cabuk pişmekte olup yumuşaktır,tavada fazla
kaldıkça kuruma yapar,3 dakika pişirim ile yeterlidir.



(Yardımcım ve sağ kolum ERCAN usta


**GARNİTÜR VE TABAK DÜZENİ**



*Soğan piyazı,domates,biber söğüş ile servis edebilirsiniz.

**SOĞAN PİYAZI İÇİN**

*2 Adet KURU SOĞAN
*1/2 Demet MAYDANOZ
*1T.Kaşığı KİMYON
*1T.Kaşığı PUL BİBER
*1Y.Kaşığı SUMAK

*Kuru soğanı halka olarak ve incecik,maydanozuda ince doğruyoruz,
baharatları ile çok ezmedenhafif ufalayarak karıştırıp servis edilebilir.
*Sumak tuzlu olabilir o açıdan tuz yazmıyorum,SUMAK olmadığı yerde
Limon kullanabilirsiniz ama Sumak tadını alamazsınız.
Afiyet olsun

**YEMEK İSTANBUL CATERİNG SERVİSİ mutfaklarında
ve imkanları ile Ayhan usta tarafından hazırlanmıştır.


Tabak düzeni görselleri istenmeden silinmiştir. Elimde kaydı yoktur..

PEYNİRLİ KÜNEFE

 









BU YAZIMIZ ONCEKI SİTEMİZİ KAPATTIGIMIZDAN DOLAYI ARŞIV AMAÇLI BURAYA TAŞIMAK ZORUNDA KALDIM.

2008 YILI ARŞİVİNDEN. 

Eklenme Tarihi:2008-05-02



PEYNİRLİ KÜNEFE

250 Gr..........TEREYAĞI
500 Gr..........TEL KADAYIF(25X40 tepsi için)
1 Kg..............TUZSUZ PEYNİR(Keçi veya Koyun Pey.)
1 Yemek Kş.BAL veya KOYU ŞURUP

Ş U R U P İ Ç İ N:
1,5 Kg............TOZ ŞEKER
1 litre ..........S U
1 Tatlı Kşğ....LİMON SUYU

Şeker,Su,Limon suyu bir tencerede kısık ateşte
5 dakika kaynatıp soğumaya bırakınız.
HAZIRLAMA AŞAMASI :

Tereyeğından Bir yemek kaşığını tepsinin zemininin tamamına
sürüp donmasını sağlayınız,1 Kaşık Bal veya Şurup yine
tepsinin zeminine sürünüz.
Kalan Tereyağını eritip kadayıfa yediriniz ve kadayıfın müm-
kün olduğunca tel tel olmasına özen gösterip ikiye bölünüz,
bir bölümünü tepsinin altına seriniz,yıkadıgınız peynirleride
üzerine diderek yayıpkalan kadayıfla üzerini kapatarak
bastırınız,200 Derece ısıtılmış ve alttan yanmış fırında 15
Dakika pişirip başka bir terpsi yardımıyla alt-üst ederek
tekrar pişirdikten sonra fırından çıkarılıp Soğutulmuş
Şurubu üzerine döküp Sıcak olarak servis ediniz.

A.M.O.

SOĞUK ÇORBALAR








Eklenme Tarihi:2008-02-21



S O Ğ U K Ç O R B A L A R


Soğuk veya Sıcak bir kase çorba yemek öncesinde hep
iştah açıcıdır,önümüzdekü Yaz mevsiminin başlangıcında
misafirlerimize veya müşterilerimize Soğuk çorba verebiliriz.
Hertürlü Sebzeler ve Mevsim Meyveleri ile yapılması mümkün
olup Havuzbaşları ve Kıyı bölgelerde sayfiye yerlerinde
yemek öncesinde sunacağımız Soğuk Çorbalar Mideyi rahatlatır
ve iştah açar.


H A V U Ç Ç O R B A S I


1 Kg. HAVUÇ (Soyulup Rendelenecek)
250 Gr. KREMA
10 Yaprak TAZE YEŞİL NANE
1Ç.Kaşığı TANE AKBİBER(Taze Çekilmiş)
1T.Kaşığı TOZ ŞEKER
1Ç.Kaşığı T U Z

Yıkayıp rendelediğiniz Havuçları bir tencereye koyup 15 Dakika
haşlayınız sıcakken blenderden geçirip püre haline geldikten sonra tekrar ocağa koyup kaynamasına yakın Nane haricindeki
tüm malzemeleri yedirerek veriniz bir taşım kaynatıp soğumaya bırakınız,tercihen karlanmış buz'u derin bir kaba koyup diğer
tencereyide içine benmari usulü koyup karıştırınız soğuyunca
dolapta muhafaza ederek istenildiyinde servis edilir Taze Nane
üzerine serpiştirilip verilir.

V İ Ş N E Ç O R B A S I

1 Kg. VİŞNE (Dalları ayıklanıp Yıkanır)
3 Su Bardağı KREMA
3 Y.Kaşığı TOZ ŞEKER
1 Fincan VİŞNE LİKÖRÜ

Vişneleri Şeker ve 4 Bardak Su ile 10 Dakika kaynatıp
telle çırparak Çin Külahından geçiriniz,Soğuduktan sonra diğer
malzemeleride karıştırıp soğuk olarak servise verebiliriz.

Meyve Çorbalarında değişik Likörler veya Vermut
kullanılabilir oranı arttırabilir veya düşürebilirsiniz.


D O M A T E S Ç O R B A S I

2 Kg. DOMATES
1 Adet KURU SOĞAN
4 Diş SARIMSAK
2 Adet DEFNE YAPRAĞI
1 Adet KEREVİZ
1 Ç.Kaşığı TANE KARABİBER
1S.Bardağı SU
2 Y.Kaşığı NİŞASTA

Domates ve Soğanları Dörde bölüp,Kerevizi ve sarımsağı ince
doğrayıp Nişasta haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye koyup
25 dakika kaynatınız,Çin külahından geçirip nişasta ile çok kalın
olmayacak şekilde bağlayınız ve soguduktan sonra servise
edilebilir.

***Not. KAVUN VE KARPUZ corbalari çok revaçta ve çok güzel olmaktadır. Meyveleri çoğaltarak bağlayıcılığı sabit olarak kendi hünerinizi gösterebilirsiniz.

****CIN KULAHI NEDIR? Çırpma teli yardımıyla pişen sebze veya meyveleri sıkmak için ideal sıfıra yakın süzer.

ancak; Günümüzde EL BLENDER"i olunca Çin Külahını pek bilen kalmadı..

A.M.O.