19.8.22

OĞUZ ŞEKER AHŞAP YAKMA DAĞLAMA ATÖLYESİ 2

 

OĞUZ ŞEKER AHŞAP YAKMA DAĞLAMA ATÖLYESİ

 OĞUZ ŞEKER

AHŞAP YAKMA VE DAĞLAMA ATÖLYESİ

TELEFON:05467214590

mail:sekeroguz01@gmail.com

"Sanatta ahşap'a

 verilen değer"


BİLGİ . 

ÜLKEMİZDE GÜNDE 12 MILYON EKMEK 

ISRAF EDILİYOR..








Tercihinize bağlı olarak;

kişisel resim,portreler,manzara
Ve arzuladığınız her tür 
Tablolar için lütfen arayınız..

BİR TELEFON KADAR YAKININIZDAYIM.

05467214590













PATATES KOFTEDEN GUZEL BIR MEZE YAPABİLİRSİNİZ




Sponsor firmalarım..







1.8.22

BLEDA Horoz İbiği Amaranthus lividus

 

Amaranthus lividus














BU BİTKİYİ GÖREN VAR MI?

BLEDO



Hazırlayan: Bilhan Akkaya 

Bu süper gıda birçok kişinin gözünden kaçıyor. Sokaklarda yürürken yol kenarlarında bu bitkinin inatla büyüyüşünü mutlaka görmüşsünüzdür. 


Bu bitki; çok eski zamanlardan beri hafife alınmıştır; ancak çok yüksek miktarda besin maddesine sahiptir. Bilimsel adı; amaranthus olan bitkinin beslenmeye katkısı oldukça büyüktür: folik asit, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, demir, çinko, bakır, B1 vitamini veya tiamin, B2 veya rivoflavin, B3, A ve C içermektedir. Bu oranlar turuncu besinlere oranla bu bitkide daha fazladır. 

Aynı zamanda; ette, balıkta ve yumurtalarda bulunan lizin gibi; amino asit kaynağıdır. Kalori, protein, karbonhidrat, lif ve kül içermektedir. Mısır, pirinç ve buğdaydan daha fazla liflidir. Ayrıca ishal, iç kanama, reglde aşırı kan kaybı, deri ülserleri, ateş, boğaz tahrişi, parazit, öksürük ve depresyon ile savaşmak için birebir bir besindir. Sindirim sistemini temizlemeye de hizmet etmektedir. 


Ayrıca sinirsel uyarılma ve beyin oksijenasyonunda kullanılmaktadır. Böylece hafızayı ve konsantrasyonu geliştirmektedir. 


Diğer ülkelerdeki isimleri: 

Meksika: Amaranto ve penguicha.

Bolivya: coimi.

Peru: quiwicha

Rusya: Lebedá.

TEŞEKKÜRLER.  Sn. BILHAN AKKAYA

NOT.  Bitki ile ilgili araştırma devam ediyor en kısa sürede bu sayfada ilaveler yapılacaktır..

Ayhan usta 

01.Agustos.2022

Aşağıdaki bilgiler alıntıdır. 

ABC BİLİM SİTESİNDEN YAPILAN ALINTIDIR.
VE İSPANYOLCADAN OTOMATİK GOOGLE ÇEVİRİSİDİR.

Şu anda unutulmaya yüz tutmuşlar ve yerlerini , domuz otunun Amaranthaceae familyasının bir bitkisi olduğundan habersiz olmasına rağmen, çok geleneksel bir ifade olan " Umrumda değil " ile değiştirilmiştir. " solmaz » anlamına gelir.

Bu bitki merakla 'Rüzgar Gibi Geçti' filminin sahnelerinden birine girdi. Scarlett O'Hara , Rhett Butler'a , ayrılırsa ona ne olacağını sorduğunda , kalp hırsızının yanıtı daha güçlü olamazdı: " Açıkçası canım, umurumda değil ."

Kötü basına sahip bir bitki

Beğensek de beğenmesek de, bu gezegendeki yaşamın %65'inden fazlası bitkiler tarafından temsil edilmektedir. Domuz otu veya amaranth, bitki krallığında en kötü basına sahip gruplardan birine aittir ve biz bunu küçümseyici bir şekilde ' yabani otlar ' olarak biliriz, büyük büyüme ve üreme kapasiteleri nedeniyle yok edilmeleri zor olduğu için bu adla anılırız.

Birçok durumda, bu otsu bitkiler gelişip yaşlandıklarında, nitratları emme kapasiteleri daha da fazladır, bu da diğer bitkilerden nitratın 'çalınmasını' destekleyerek gelişimlerini zayıflatır.

Pigweed'in bilimsel adı Amaranthus retroflexus'tur ve Azteklerin yapraklarını yediği ve tıbbi amaçlar için kullanmanın yanı sıra tohumlarıyla belirli bir tür ekmek yaptıkları Amerika'ya özgüdür. Bazı Meksika şehirlerinde domuz otu ile şekerlenmiş tatlılar satın almak bugüne kadar hala mümkündür.

Yeni Dünya'nın fethi sırasında İspanyollar, insan kurbanlarıyla bağlantılı dini ritüellerde kullanıldığı için huahtli adını alan domuz otunun yetiştirilmesini yasakladılar. Ayrıca, bitki, Engizisyon tarafından yasaklanan ve zulme uğrayan çalılar, sebzeler ve sebzelerin bir özeti olan ' Genel Tarım Anlaşması'na (1513) dahil edildi. İnceleme , Kardinal Cisneros'un papazı Gabriel Alonso de Herrera tarafından yazılmıştır .

Çok 'uzaylı' bir bitki

Domuz otu mısırların arasında, yol kenarlarında ve sulak alanlarda yetişir. Yaprakları neredeyse altı inç uzunluğundadır, alttakiler oval, yüksek olanlar genellikle mızrak şeklindedir. Popüler sözün iddia ettiği gibi etkisiz veya önemsiz olmaktan çok uzak olan domuz otu, çiçeklerinin muazzam verimliliği ile öne çıkıyor. Her bitkinin bir milyona kadar tohum üretebileceği tahmin edilmektedir.

Ek olarak, yüksek oranda çoklu doymamış yağlar, bitki bazlı proteinler ( amarantin ) ve temel vitaminler içerirler. Tahıllarda küçük konsantrasyonlarda görülen bir amino asit olan yüksek lizin seviyelerine sahip olduğu gösterilmiştir.

Tüm bu beslenme tekillikleri nedeniyle domuz otu, astronotların diyetinin bir parçası olarak seçildi. Ayrıca , bitki astronotlar için besin, oksijen ve su üretirken atmosferden karbondioksit çıkardığı için NASA onu bir CELLSS (Kontrollü Ekolojik Yaşam Destek Sistemi) ürünü olarak nitelendirdi.



8.7.22

MUTLU BAYRAMLAR





KURBAN BAYRAMINIZI KUTLAR SAĞLIKLI YAŞAM DİLİYORUM. NİCE BAYRAMLAR TEMENNİSİYLE......

















3.7.22

MAGNESOL XL KİMYASALI

05.01.2009 TARİHLİ YAZIM MAGNESOL XL,MAGNESOL XL,MAGNESOL XL ======================================= AŞÇILAR'A BİLGİLENDİRME ________________________ Sevgili Meslektaşlarım,Bugun çok önemli bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum,bugun tüm gazeteleri gözden geçirdim sadece HÜRRİYET gazetesinin yazmış oldugu bu önemli haberi özetleyerek sizi bilgilendirmek istedim. ============================================= Kanserojen etkiyi kimse takmıyor, yanmış yağ sarartılıp kullanılıyor
HIZLI yemek (fast food) zincirlerine "kızartmalık yağlarınızı dökmeyin" sloganıyla pazarlanan Magnesol XL, yanmış yağı anında sapsarıya dönüştürüyor ve yanık kokusunu yok ediyor. Kullanıldığı analizle belirlenebilen bu kimyasal, en fazla 3 günde bir değiştirilmesi gerekenyağın, en az 9 günde bir değiştirilmesini sağlıyor. Bu da, insan sağlığı için önemli ölçüdetehdit oluşturuyor. CENEVİZ Gıda adlı kuruluşun Mayıs 2008 tarihli Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izniyleAmerika’dan ithal ettiği Magnesol XL adlı kimyasal, 6 aydan bu yana Türkiye’deki hızlıyemek zincirlerine alenen pazarlanıyor. "Kızartmalık yağlarınızı dökmeyin! Artık MagnesolXL var" sloganıyla pazarlanan bu kimyasal, kapkara da olsa yanmış yağlara katıldığıanda, rengi sapsarıya dönüştürüyor. Ayrıca, yanık yağ kokusunu yok etmeyi başarıyor.En fazla 3 günde bir değiştirilmesi gereken yağ, bu yöntemle 9 gün kullanılabiliyor. Ancak, işlemin aynı yağ üzerinde defalarca uygulanması, sürenin 20 günlere ulaşmasınısağlıyor. Biyodizelde kullanılıyor Arkadaşımız Mehtap Özcan’ın yaptığı araştırmaya göre, Magnezyum Silikat adlı bu kimyasal, dünyada biodizel üretimi başta olmak üzere, kozmetik, boya, kağıt, plastik,lastik, kauçuk gibi ürünlerin üretim aşamasında dolgu ve kaplama malzemesi olarak kullanılıyor. Buna rağmen Türkiye’de Magnesol XL’in pazarlanmasında hedef olarak, hızlıyemek zincirleri alınıyor. Magnesol XL’in ithalatını gerçekleştiren Yılmaz Gıda’nın sahibi Yalçın Sunar, MegnesolXL’nin sadece gıda sektöründe bitkisel yağların uzun ömürlü kullanımını sağladığınısöyleyerek, bunun atık yağlarla hiç bir ilgisi yok. Günlük kullanılan yağların hergün temzilenmesini sağlıyor. Ancak herkes eşit oranda kullanmayabiliyor" dedi. Magnesol XL’in yağların bir program dahilinde filtrasyonunu sağlamaya yönelik bir ürün olduğunu da savunan Sunar, "Belirlenen programa uyulması konusunda müşterilerimizi sürekliuyarıyoruz" diye konuştu. Kanserojen etki var Gıda Mühendisliği Profesörü Muammer Kayahan, kızartma yağlarında Magnezyum Silikat kullanılıp, kullanılmadığının ancak analizler sırasında belirlenebildiğine dikkat çekerek, "Bukimyasallarla rengi açılan yağlar tüketicinin midesinde rahatsızlığa neden olur. Gençlerin ve çocukların tüketim yerlerinde kontrol yapılması gerekiyor. Kızartma yapılırken,kızartmanın yaratacağı kötü sonuçların gölgelenmesini sağlayan bu maddelerin kullanımıyasaklanmalıdır" dedi. İnsan sağlığını tehdit ediyor SAĞLIK Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, günümüzde 140bin kanser hastasının bulunduğunu hatırlatarak, "Bitkisel yağların kızartmada en fazla 1 kez kullanılması gerekiyor. Bir kere kullanıldığında dahi kanserojen etkiler yanmış yağlarda ortaya çıkıyor. Magnezyum Silikat gibi bir maddenin kızartma yağlardakullanılıyor olması, insan sağlığı açısından son derece tehlike oluşturuyor. Bunun araştırılması ve önlenmesi gerekiyor" diye konuştu. Hürriyet Erkan ÇELEBİ ============================================ Sevgili Meslektaşlarım ben yaklaşık 6-7 Ay önce Çalıştıgım işyerine gelen pazarlama ve tanıtım elemanlarına bizzat şahit oldum ama sadece deneylerin yapıldıgı ile kalındı yani çalıştıgımız şirket böyle bir oyuna ve kimyasallara aldanmadı ve dediyim gibi sadece deney yapıldı ve öğle kaldı rağbet etmedik,ama küçük müessesede çalışan arkadaşlarımızada bu konuda hassasiyet göstermeniz dileklerimle, Saygılarımla, A.M.O. 05.01.2009