ORUK
![]() |
DANA KIYMA ILE YAPILDI |
HATAY TEPSİ ORUĞU
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈=≈
ALT VE ÜST HARCI
- 4 Su Bardağı Bulgur
- 4-5 adet haşlanmış patates(1kg)
- 5 yemek kaşığı biber salçası (Acı veya Tatlı)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2y.kaşığı KURU FESLEĞEN
- 1 küçük soğan rendesi
- 1 Çay bardağı UN
***
- Önce bulgura un ve baharatlar ve tuz eklenerek ılık su ile ıslatınız.
- Bulgur islandiktan 15 dakika sonra biber salçası pürelenmiş patates ve un eklenerek arada su da ilave edilerek iyice yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
=======
İÇHARCI
- 0.5 kilo kıyma
- 5 adet soğan (İnce dogranmış)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz?(Arzuya bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
MÜSAN BAHARAT KULLANILMIŞTIR
- İç harcı için de kıymayı ve ardından soğanları
- Kavurup baharatlarıda ilave ederek soguyana kadar.
- Yoğurulan bulgur harcı ikiye bölünür.
- Dibini yağladığımız tepsiye bu harcın bir bölümünü açıyoruz elimizle bastırarak düzleştiriyoruz..
- Kıyma harcını üzerine dökerek her tarafa yayıyoruz.
- Kalan ikinci bölüm harcı azar azar avcumuzun içinde yassılaştırarak düzgün şekilde üstünüde kapatıyoruz.
- (Ancak üst kapatma işlemi yapılırken hassasiyet önemli altlar birbirine girmemeli)
- Köşeli veya baklava dilimi kesimi ile bıçağı hafif bastırarak kesiyoruz bir bardak sıvı yağ veya zeytinyağı dökerek,
- Önceden ısıtılmış fırında 180o (180derece)
- 40 dakika pisiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder