24.4.22

TEPSİ ORUĞU Oruk

             ORUK 

DANA KIYMA ILE YAPILDI 






HATAY TEPSİ ORUĞU

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈=≈

ALT VE ÜST HARCI

  • 4 Su Bardağı Bulgur
  • 4-5 adet haşlanmış patates(1kg)
  • 5 yemek kaşığı biber salçası (Acı veya Tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2y.kaşığı KURU FESLEĞEN 
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 Çay bardağı  UN
***
  1. Önce bulgura un ve baharatlar ve tuz eklenerek ılık su ile ıslatınız.
  2. Bulgur islandiktan 15 dakika sonra biber salçası pürelenmiş patates ve un eklenerek arada su da ilave edilerek iyice yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
=======

İÇHARCI


  • 0.5 kilo kıyma
  • 5 adet soğan (İnce dogranmış)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz?(Arzuya bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay  kaşığı pul biber
  •  Tuz

MÜSAN BAHARAT KULLANILMIŞTIR










  1. İç harcı için de kıymayı ve ardından soğanları 
  2. Kavurup baharatlarıda ilave ederek soguyana kadar.
  3. Yoğurulan bulgur harcı ikiye bölünür. 
  4. Dibini yağladığımız tepsiye bu harcın bir bölümünü açıyoruz elimizle bastırarak düzleştiriyoruz..

  5. Kıyma harcını üzerine dökerek her tarafa yayıyoruz. 
  6. Kalan ikinci bölüm harcı azar azar avcumuzun içinde yassılaştırarak düzgün şekilde üstünüde kapatıyoruz.
  7.  (Ancak  üst kapatma işlemi yapılırken  hassasiyet önemli altlar birbirine girmemeli)
  8. Köşeli veya baklava dilimi kesimi ile bıçağı hafif bastırarak kesiyoruz bir bardak sıvı yağ veya zeytinyağı dökerek,
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180o (180derece)
  10. 40 dakika pisiriniz.



  • ÜSTÜ KAPATILMADAN VE BU TEPSİ  TAVUK BUT
    KIYMASI İLE YAPILDI 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder