ŞAM TATLISI ŞAMBALİ
İLK ÖNCE TEPSİ İÇİNİ VERİYORUM;
- 600 gr İRMİK (3 BARDAK)
- 1,5 BARDAK TOZ ŞEKER
- 2 BARDAK UN
- 2 ADET KABARTMA TOZU
- 2 ADET VANİLYA
- 1 Y.KAŞIĞI TOZ TARÇIN
- 1 ADET LIMON VEYA PORTAKAL RENDESİ
- 2 BARDAK SÜT VEYA SULAK YOĞURT (Yoğurt tavsiye etmiyorumyokurt ekşimtrak lezzet verebiliyor)
- 1 TATLI KAŞIĞI SIVI YAG(TEPSİ içinin tamamını yağlıyoruz .
- 3 Y.KAŞIĞI PEKMEZ
![]() |
PEKMEZİ ÜZERİNE DÖKTÜM |
OVAL KASEYE IRMIK VE UN DIŞINDA TUM MALZEMELERİ ALAL8M ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA ŞEKERİN ERİMESİNİ SAĞLAYALIM AKEBİNDEN (10 DAKİKA)IRMIK VE UNU IKAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIRIP ÖNCEDEN YAĞLADIĞIMIZ TEPSİYE BOŞALTARAK EN AZ 6 SAAT SICAK ORTAMDA BEKLETİYORUZ.
PEKMEZI HAFIF SULANDIRARAK UZERINE BULUYORUZ. BIÇAK ILE KESME İZLERİ ÇİZEREK 180 ° DERECE ONCEDEN ISITTIĢINIZ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.
■FIRINDAN ÇIKINCA ŞERBETİNİ SOĞUK OLARAK DÖKÜYORUZ. SOĞUYUNCA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
●BU ARADA İSTERSENİZ AKŞAMDAN HAZIRLAYARAK SABAH PİŞİREBİLİRSİNİZ.
■■ŞAM TATLISI YAĞSIZ OLMASI SEBEBİYLE İLK TERCİHİMDİR... ☆☆☆AFİYET OLSUN☆☆☆
ŞERBETİ İÇİN:
4 BARDAK TOZ ŞEKER(800 gr.)
4 BARDAK SU (800gr.)
5 DAKİKA KAYNADIKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR.
ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ TARİFİ ICIN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ....;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder