12.3.24

Şam Tatlısı Şambali

ŞAM TATLISI ŞAMBALİ 




İLK ÖNCE TEPSİ İÇİNİ VERİYORUM;





  • 600 gr İRMİK  (3 BARDAK) 
  • 1,5 BARDAK TOZ ŞEKER 
  • 2 BARDAK UN
  • 2 ADET KABARTMA TOZU
  • 2 ADET VANİLYA 
  • 1 Y.KAŞIĞI TOZ TARÇIN 
  • 1 ADET LIMON VEYA PORTAKAL RENDESİ
  • 2 BARDAK  SÜT VEYA SULAK YOĞURT  (Yoğurt tavsiye etmiyorumyokurt ekşimtrak lezzet verebiliyor)
  • 1 TATLI KAŞIĞI SIVI YAG(TEPSİ içinin tamamını yağlıyoruz .
  • 3 Y.KAŞIĞI  PEKMEZ 


PEKMEZİ ÜZERİNE DÖKTÜM 





OVAL KASEYE IRMIK VE UN DIŞINDA TUM MALZEMELERİ ALAL8M ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA ŞEKERİN ERİMESİNİ SAĞLAYALIM AKEBİNDEN (10 DAKİKA)IRMIK VE UNU IKAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIRIP ÖNCEDEN YAĞLADIĞIMIZ TEPSİYE BOŞALTARAK EN AZ 6 SAAT SICAK ORTAMDA BEKLETİYORUZ.
PEKMEZI HAFIF SULANDIRARAK UZERINE BULUYORUZ. BIÇAK ILE KESME İZLERİ ÇİZEREK 180 ° DERECE ONCEDEN ISITTIĢINIZ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİNİZ.



■FIRINDAN ÇIKINCA  ŞERBETİNİ SOĞUK OLARAK DÖKÜYORUZ. SOĞUYUNCA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ. 

●BU ARADA İSTERSENİZ AKŞAMDAN HAZIRLAYARAK SABAH PİŞİREBİLİRSİNİZ.

■■ŞAM TATLISI YAĞSIZ OLMASI SEBEBİYLE İLK TERCİHİMDİR... ☆☆☆AFİYET OLSUN☆☆☆

       ŞERBETİ İÇİN:

4 BARDAK  TOZ ŞEKER(800 gr.)
4 BARDAK SU (800gr.)
5 DAKİKA KAYNADIKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR.

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ TARİFİ ICIN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ....;

BESİN DEĞERLERİ VE TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder