BAHARAT |
MÜSAN BAHARAT GENEL MD.TUYAP STANDI SN.EMRE BİCKES |
Kemik yapımızda kalsiyum, fosfat ve kolajen bulunur. Nohut, kemikleri güçlendiren, yapısını korumaya yardımcı olan kalsiyum, lif, magnezyum ve K vitamini içerir. Özellikle büyüme çağında olan çocukların düzenli tüketiminde kemik sağlığını korumada ve güçlendirmede etkili olur.Baklagiller ailesine ait olan nohut aynı zamanda İspanyol kökenli bir adı olan nohut fasulyesi olarak da bilinir. Nohut, besin değeri yüksek, yenilenebilir tohumlar arasında yer alır. Cevize yakın bir tada sahip olan ve kremsi bir dokuya sahip olan nohut, yemeklerin temel besin kaynağını oluşturur. Karbonhidrat, lif, protein, B vitaminleri açısından da zengin olan nohut, besleyici bir baklagil olarak kabul edilir. Genel olarak iki çeşidi bulunur. Bunlar Desi ve Kabuli olarak açıklanabilir. Desi tipi nohut, küçük boyutlu olup içerisinde koyu tohumlar içerir ve kaplama kısmı da kalın olmaktadır. Kabuli tipi nohut ise daha büyük ve renk açısından daha açıktır, pürüzsüz bir kaplaması vardır.
PORSELEN: HISAR |
Nohut Besin Değeri
Sağlık açısından faydaları olan temizlenmiş 152 gr nohutta şu besin değerleri yer alır:
- Kalori: 210
- Sodyum: 322 mg
- Şekerler: 6 g
- Karbonhidratlar: 35 g
- Lif: 9.6 g
- Protein: 10.7 g
- Yağ: 3.8 g
- B6 Vitamini: 0.18 mg
- Kalsiyum: 65.4 mg
YEMEK SONRASINA GUZEL BİR KABAK TATLISINA YOK DEMEYİZ.TÜRKİYE GENELİNDE KABAK TATLIMIZ IKI ÇEŞİT YAPILMAKTA OLUP BEN İSTANBULDA DAHA COK TERCİH EDİLEN TARIFI VERECEĞİM;KAYMAK VE TSHIN İLE IDEAL LEZZETİNE VARILIR. KABAK TATLISI ICIN ASAGIDAKI LINKE TIKLAYINIZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder