21.2.24

Nohut ve Besin ögeleri










BAHARAT 

MÜSAN BAHARAT GENEL MD.TUYAP STANDI
SN.EMRE BİCKES 

PORSELEN: HISAR



KIYMETLİ SAYFAM MİSAFİRLERİ;

BİRÇOK KİŞİNİN BAKLİYAT VEYA NOHUT'U SEVMEDİĞİNDEN YOLA ÇIKTIM..

ZEYTİNYAĞLI NOHUT PİLAKİ 
PİŞİRDİM,TARİFİ AŞAĞIDADIR..


  • 250 gr.NOHUT AKŞAMDAN ISLIYORUZ

  • SABAHI 2 KEZ SUYUNU DEĞİŞTİRİP NOHUTTAN 3 MİSLİ FAZLA SU İLE HAŞLIYORUZ.PİŞME SÜRECİNE KADAR SOĞUK SU VERMEYELİM,(YAKLAŞIK 45 DAKİKADA PİŞER) DİĞER TARAFTA ÖN HAZIRLIGIMIZI YAPALIM.

  • 1 ADET KURU SOĞAN(ince doğrayınız)
  • 3 DİŞ SARIMSAK(ince doğrayınız)
  • 1ADET KUCUK HAVUÇ(küp doğrayınız)
  • 1ADET KÜÇÜK KEREVIZ(Küp doğrayınız)
  • 1ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI 
  • 4-5 YAPRAK KEREVIZ YAPRAĞI
  • 1ADET KAPYA BİBER(Küp doğrayınız)
  • 1 ADET IRI DOMATES(KABUKSUZ İNCE DOĞRANACAK).
  • Y.KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 
  • 1ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER 
  • TUZ

  • PİŞİRİM AŞAMASI

           Tencereye Zeytinyağı ve soğanı yakmadan kavuruyoruz,havuç ve kerevizle kavurup sarımsak,domatesi ilave ederek suyu çekilince Salça ilavesiyle, diğer tarafta süzdüğünüz nohutuda veriyoruz,nohut uzerini az kapatacak kadar kaynar su veriyoruz. 15 dakika hafif ateşte pişirerek kereviz yapraklarını doğrayıp veriyoruz. Tuz ve Toz Şekerini verelim

                 Zeytinyağlı olduğundan soğuk tuketikebilir vebuzdolabinda 5-6 gun ozelligini kayıp etmeden muhafaza edilir ve yardimci yemek olarak servis edilebilir.












    Kemik yapımızda kalsiyum, fosfat ve kolajen bulunur. Nohut, kemikleri güçlendiren, yapısını korumaya yardımcı olan kalsiyum, lif, magnezyum ve K vitamini içerir. Özellikle büyüme çağında olan çocukların düzenli tüketiminde kemik sağlığını korumada ve güçlendirmede etkili olur.Baklagiller ailesine ait olan nohut aynı zamanda İspanyol kökenli bir adı olan nohut fasulyesi olarak da bilinir. Nohut, besin değeri yüksek, yenilenebilir tohumlar arasında yer alır. Cevize yakın bir tada sahip olan ve kremsi bir dokuya sahip olan nohut, yemeklerin temel besin kaynağını oluşturur. Karbonhidrat, lif, protein, B vitaminleri açısından da zengin olan nohut, besleyici bir baklagil olarak kabul edilir. Genel olarak iki çeşidi bulunur. Bunlar Desi ve Kabuli olarak açıklanabilir. Desi tipi nohut, küçük boyutlu olup içerisinde koyu tohumlar içerir ve kaplama kısmı da kalın olmaktadır. Kabuli tipi nohut ise daha büyük ve renk açısından daha açıktır, pürüzsüz bir kaplaması vardır.

    PORSELEN:  HISAR


    Nohut Besin Değeri

    Sağlık açısından faydaları olan temizlenmiş 152 gr nohutta şu besin değerleri yer alır:

    • Kalori: 210
    • Sodyum: 322 mg
    • Şekerler: 6 g
    • Karbonhidratlar: 35 g
    • Lif: 9.6 g
    • Protein: 10.7 g
    • Yağ: 3.8 g
    • B6 Vitamini: 0.18 mg
    • Kalsiyum: 65.4 mg

    YEMEK SONRASINA GUZEL BİR KABAK TATLISINA YOK DEMEYİZ.TÜRKİYE GENELİNDE KABAK TATLIMIZ IKI ÇEŞİT YAPILMAKTA OLUP BEN İSTANBULDA DAHA COK TERCİH EDİLEN TARIFI VERECEĞİM;KAYMAK VE TSHIN İLE IDEAL LEZZETİNE VARILIR.  KABAK TATLISI ICIN ASAGIDAKI LINKE TIKLAYINIZ.

    KABAK TATLI TARİFİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ






    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder