19.2.24

Haydari Süzme yoğurtlular

SÜZME YOĞURT VE ALTERNATİFLERİ 



YOĞURDU SÜZMEK İÇİN ÖNCE BIR TORBA HAZIRLAMALIYIZ..

  • Yarım metre amerikan bezi veya patiska bezden bir torba dikiyoruz. Yıkıyoruz

  • Torbaya 5 kg yoğurt boşaltıp 5-10 saat arasında sürülmesi için tercihen bulaşık eviye üstlerine bağlayarak akacak suyu eviyeye akacak  bir şekilde bağlayarak süzülerek bırakıyoruz. (Bana göre 5 saat kafi) kaldıkça süzülür ve sert kıvam verir.

  • SÜZÜLEN YOĞURT BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİLEREK FARKLI TARİFLER YAPILABİLECEK.HERGUN SOFRAYA DEGISEN LEZZET ELDE EDİLEBİLİR.

  • OVAL TENCEREYE 2 DİŞ SARIMSAK RENDELENİR,1 TATLI KAŞIĞI TUZ,1 CAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER,2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI VE SÜZÜLEN YOGURT ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA KARIŞTIRARAK HARCIMIZI HAZIRLAYIP BUZDOLABINDA TUTUYORUZ.

NELER YAPABİLİRİZ?

       

  • ■■SÜZME YOĞURT ORANTISINI YAZMIYORUM EV DÜZENİNDE KİŞİYE GÖRE VE ÇEŞİTLERİ ARTTIRILABİLİR DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKARAK SİZE BIRAKIYORUM.

  • 2ADET SALATALIK INCE DOGRANIR VEYA RENDELENİR 1 TUTAM DEREOTU VE SÜZÜLEN YOĞURT İLAVE EDİLEREK SERVİS EDİLİR. 

  • 2 ADET PATLICAN KÖZLENEREK DIŞ KABUKLARINDAN ARINDIRILIR,INCE DOĞRANARAK SÜZÜLEN YOĞURTTAN KARIŞTIRILIR,SERVISE HAZIRDIR  PATLICANLI TARATOR
TAZE SEMİZOTU 


  • SEMİZOTU YAPRAKLARINI AYIKLAYIP YIKADIKTAN SONRA 1 TUTAM YEŞİL NANE VEYA DERE OTU İLE SÜZME YOGURT KARIŞTIRILARAK SERVIS EDİLİR. ADI. YOGURTLU SEMIZOTU

  • KIRMIZI PANCAR (PİŞMİŞ VEYA ÇİĞ) RENDELENEREK SÜZME YOGURT ILAVE EDİLİP SERVİS EDİLEBİLİR. PANCAR HAYDARİ

  • KIRMIZI LAHANA ÇOK İNCE DOĞRANARAK SUZME YOĞURT ILE KARISTIRILARAK BIR SURE BEKLETİLİR  TEKRAR KARISTIRILIR SERVİS EDILIR. ADI, PEMBE SULTAN

  • BİR ADET KEREVİZ RENDELENEREK 1 AVUC CEVIZ İÇİ BIÇAK YARDIMIYLA DOĞRANIR VE SÜZME YOĞURT ILAVE EDEREK SERVİS EDİLİR. YOĞURTLU KEREVİZ 

  • YARIM DEMET DERE OTU SUZME YOGURT ILE KARIŞTIRILIR.SERVİSE HAZIRDIR.                    ADI.HAYDARİ 

  • 3 ADET HAVUÇ RENDELIYORUZ,AZ YAĞ IKE KAVURUYORUZ,RENK VERINCE VE PİŞİNCE SOGUTULUP SUZMA YOĞURT ILAVE EDEREK KARIŞTIRILARAK SERVİS EDİLEBİLİR.    HAVUÇ TARATUR


  • 1DEMET  ISPANAK SADECE YAPRAKLARINI INCE DOĞRAYIP HAFIF TUZLAYIP  5 DAKİKA SONRA BIRSKTIGI SUYU 2 AVUCUMUZUN ICINDE SUYUNU SIKIYORUZ,TAM PİŞİRMEDEN AZ YAG  SOTELİYORUZ SOĞUDUKTAN SONRA SÜZME YOĞURT ILE KARISTIRILARAK SERVIS EDİYORUZ...... ISPANAK TARATOR


KIYMETLİ DOSTLAR,DEĞERLİ ZİYARETÇİLER!!! 

YOĞURTLU MEZELER SOFRAMIZDA HER ZAMAN TÜKETEBİLECEĞİMÖZ YEĞANE GIDALARDIR. MEZE ADLANDIRMASI BİR GELENEK OLUP,GÜNLÜK SOFRALARIMIZDA İÇKİ DIŞINDADA BULUNDURULABİLİR.



YEMEĞİMİZİN SONUNDA SÜTLÜ TATLIMIZ,FIRIN SÜTLAÇ ,,    


  

AŞAĞIDAKİ LİNKTEDİR





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder