30.12.11

10.ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ


Katılım Koşulları
BAŞVURU: Başvurular www.istanbulgastronomyfestival.com web sitesinden online olarak yapılacaktır.
KATILIM ÜCRETİ: Yarışmalar için katılım ücretleri, kategorilerin altında belirtilmiştir.
SON BAŞVURU TARİHİ: Son başvuru tarihi, 1 Mart 2012’dir. Bazı sınıflarda katılım sınırlı olabilir, erken müracaat katılımcıların menfaatine olacaktır.
TÜM BAŞVURULAR: Yarışmacılar, başvuru formları ile birlikte, yapacakları yemeğin kısa tarifini ve çalışma yöntemini İngilizce olarak hazırlamalıdır.
PROFESYONEL DÜRÜSTLÜK: Jüriyi, çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve yarışmanın adil rekabet ruhu içinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğudur.
TEŞHİRLERİN TESLİMİ: Teşhir edilecek bütün ürünler, belirtilen gün ve saatte jürinin belirlediği yerlere konulmalıdır. Geç teslim edilecek teşhirler değerlendirme dışı bırakılır.
PRATİK UYGULAMA SINIFI KATILIMCILARI: Uygulama sınıflarında yarışmalara katılacak olan yarışmacılar, yarışmaları başlamadan en az bir saat önce Başvuru Masası’nda kayıtlarını yaptırmalıdırlar. Yarışma süresince kullanacakları tüm ekipman ve malzemeler, belirtilen zamanda mutfaklara konmalı ve yarışma bitince toplanmalıdır.
SOĞUK TEŞHİR SINIFI KATILIMCILARI: Teşhir dalında yarışmalara katılacak olan yarışmacılar, tüm teşhirlerini Salon Başkanı’a kaydettireceklerdir. Kayıt sırasında kendilerine iki adet etiket verilir. Etiketlerden biri teşhirin altına, diğeri görünecek şekilde üstüne yapıştırmalıdır.

TABAKLARIN GÜVENLİĞİ: Tabakların ve ekipmanın güvenliği ile ilgili olarak organizatörler tarafından gerekli bütün makul önlemler alınacaktır. Bununla birlikte, bütün malzemelerin sorumluluğu yarışmacılara aittir. Organizasyon komitesi, kişisel malzeme ve ekipmanın hasar görmesinden veya kaybolmasından sorumlu değildir. Katılımcıların, teşhire konulan eşyalarıyla ilgili olarak sigorta yaptırmaları tavsiye edilmektedir. Şahsi riskleri karşılamak, yarışmacıların kendi sorumluluğundadır.
TEŞHİRLERİN KALDIRILMASI: Tüm teşhirler, belirtilen saatte yarışmacılar tarafından kaldırılmalıdır. Organizatör, zamanında teslim alınmayan teşhirleri imha yetkisine sahiptir. Ayrıca organizatör, hijyenik olmayan veya standarda uymayan teşhirleri de imha edebilir.
JÜRİ DEĞERLENDİRMELERİ: Kolay bozulabilir tüm teşhirler, katılım günü değerlendirilecektir. Değerlendirme ile ilgili olarak Jürinin etkilenmeye çalışılması, yarışmacının diskalifiye edilme nedeni sayılır.
JÜRİ: Yemeklerini hazırlarken becerilerini maksimum düzeyde gösteren yarışmacıların değerlendirilmesi için jüri bilgilendirilecektir. İlgili kategori için tahsis edilmiş süre içerisinde, kasaplık ve balık filetosu çıkarmak da dahil olmak üzere, mümkün olduğunca fazla görev tamamlamak katılımcının menfaatine olacaktır. Jüri ve ödül komitesi, bazı ön hazırlıkların gerekliliği konusunda bilgi sahibidir. Kategori kriterlerinin haricinde, yalnız aşağıdakilere izin verilecektir;
* Yıkanmış ve soyulmuş sebze
* Temel bulyonlar ve soslar
* Pişmemiş hazır hamur
SONUÇLAR: Sonuçlar, değerlendirme biter bitmez Salon Yoneticisi’nin ofis panosuna asılacaktır. Yarışmacılar isterlerse sonuçlar açıklandıktan sonra jürinin tavsiye ve yönlendirmelerinden yararlanabilirler. Şayet bilgilerinizde bir eksik ya da yanlışlık varsa, lütfen salon yöneticisi ve jüriyi uyarınız.
SÜRENİN SONA ERMESİ: Süre sonunda tüm yarışmacılar, yarışma ünitelerini terkedeceklerdir. Aksi belirtilmediği sürece, jüri, yarışmacılara fazla çöp çıkarmaları ve geç sunum yapmaları nedeniyle ceza uygulayabilir.
ÖDÜLLER: Ödüller, elde edilen başarıya göre verilecektir. Şayet istenen standarda ulaşılamamışsa, ödül verilmeyecektir.
* Altın Ödül: %90 veya üzeri
* Gümüş Ödül: %75 veya üzeri
* Bronz Ödül: %65 veya üzeri
* Sertifika veya Mansiyon Ödülü: %55 veya üzeri
ÖDÜL TÖRENİ: Özel Ödül ve Altın Madalya kazanan yarışmacıların ödülleri, ödül töreninde takdim edilecektir. Ödül törenine katılacak olan şeflerin beyaz şef üniformaları ile törene katılmaları
EKİP BÜFE TEŞHİRİ: Büfe Teşhir Ekibi, kendilerine önceden belirtilmiş olan günde, sabah saat 9:00’da jürinin değerlendirmesi için büfelerini hazırlamış olmalıdır.
PRATİK YARIŞMA MUTFAKLARI: Yarışmalar sonunda mutfakların temiz ve düzenli olarak bırakılmaması, yarışmacıların ceza almasına ve haklarını kaybetmesine neden olacaktır.
TEŞHİRLER: Daha önceki yarışmalara katılmış olan teşhirler bu festivale katılamazlar.
MUTFAK EKİPMANI: Uygulama salonundaki mutfaklarda, taşınabilir küçük ekipman mevcut değildir. Yarışmacıların ihtiyaç duyacakları taşınabilir ekipman ve yardımcı araçlarını kendilerinin getirmesi gerekmektedir.
TÜM MUTFAK MALZEMESİ VE TEŞHİRLER, İngilizce olarak hazırlanmış bir tarif ve açıklama ile sunulmalıdır.
TEŞHİR TABAKLARI: Tabakla sunulacak teşhirlerin tabak ölçüsü maksimum 76 cm genişlikte olmalıdır.
MALZEME VE EKİPMAN: Aksi belirtilmediği sürece, yarışmacılar malzemelerini ve portatif gereçlerini kendileri getirmelidir.
JURİ TAVSİYELERİ: Taze ürünler kullanımı yemeğin tadını iyileştirir.
Yarışmacılar, kurallar ve yarışmalar hakkında bilgiye ihtiyaç duyarsa, "bilgi istek formu" yoluyla yardım alabilirler.
 

29.12.11

NİCE YILLARA


Yeni yılın, size ve sevdiklerinize
Sağlık,mutluluk,huzur getirmesi
dileğiyle
Ayhan MANSUROĞLU

22.12.11

MÜSAN KURUTULMUŞ SEBZE


KURUTULAN SEBZELER;
*LEZZET :Çok leziz ve yaş sebzelerin tadı ile farksız.

*RENK :Fırınlamadan dolayı hiçbir renk kaybı olmamakta aynı özellikleri korumaktadır.

*DEĞERLER:Tüm vitamin değerleri kayıpsız,özelliklerini muhafaza etmektedir.

*Sebze Çorbaları yapımında,Püre katkılarında,pilavlar ve
Zeytinyağlı sebze yemekleri olarak kullanılabilmektedir.

TÜM MÜSAN ÜRÜNLERİ İSO/HACCP SİSTEMİ İLE
İNSAN SAĞLIĞI ÖN PLANDA OLMAK ÜZERE
MODERN TESİSLERİNDE,ÖZEL FIRINLARDA
KURUTULARAK SUNULMAKTADIR.

HİNDİ SOTE,MÜSAN KURUTULMUŞ SEBZE GARNİTÜRLÜ



GARNİTÜRLİ HİNDİ SOTE




1 Kg. HİNDİ BUT(Kuşbaşı)
1Adet KURU SOĞAN (İnce doğranacak)
2Adet KAPYA BİBER(Zar küp doğranacak)
4Adet DOMATES(İnce doğranacak)
1Adet DEFNE YAPRAĞI
1Çay kaşığı KÖRİ
1Çay kaşığı PÜLBİBER MÜSAN
1Çay kaşığı KEKİK MÜSAN
1Y.kaşığı TUZ
1Çay kaşığı KARABİBER MÜSAN
1Y.Kaşığı TEREYAĞI

Tereyağı tavada eritilerek Kuşbaşı iriliğinde doğradığımız Hindi sotelenerek sırasıyla SOĞAN,KAPYA BİBER,DEFNE,DOMATES kavrularak kısık ateşte pişirilecek,baharatları ve tuz pişmesine yakın zamanda
ilave edilecektir.

GARNİTÜR İÇİN;
1 Kg ISPANAK (Müsan Kuru Ispanak)
1 Adet KEREVİZ Rendesi
1 Adet HAVUÇ (Müsan Havuç kurusu)
2 Adet PATATES
1 Adet KREMA(200 ml.)
1 Y.Kaşığı TEREYAĞI
1 Y.Kaşığı TUZ


Tereyağı,tuz,krema haricinde tüm malzemeler 2 bardak
su ilave ederek pişiiriniz,tamamen suyu çekilince
blender veya çırpma teli yardımıyla PÜRE haline gelince
Tereyağı ve Krema ilave edilip kısık ateşte 2 dakika pişirip Tuzunu ilave ederek servis edebilirsiniz.

MÜSAN KURU SEBZELER KULLANILMIŞTIR.



Sevgili sitemiz takipçileri bu yılkı Hindi tarifimize farklılık
düşüncelerimle yola çıkarak sebze Püresi ile lezzetlendirmek istedim,ancak yinede değişim istiyorsunuz
aşağıdaki Linklerdede görülecegi gibi önceki tariflerimizdende yararlanabilirsiniz.
FARKLI HİNDİ TARİFLERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

TARİF.1 KESTANELİ İÇ PİLAV ÜSTÜ YILBAŞI HİNDİSİ



TARİF.2 HİNDİ DOLMA İÇİN TIKLAYINIZ





EN GÜZEL YILLARIN SEVDİKLERİNİZLE
GEÇİRMENİZ DİLEKLERİMİZLE,
MUTLU YILLAR.