YAZILARIN BAZILARINDA GÖRSELLER SİLİNMİŞTIR.
ESKİ WEB SİTEMİN KAPANIŞI VE KENDI
FLAŞ DİSKETİM (BELLEK)KAYBINDAN
ÖTÜRÜ SİSTEME TEKRAR YUKLEMEK İMKANIM
KALMADIGINDAN BAZI YEMEK TARIF VE YAZILARDA
RESİMSİZDİR. COK ÜZGÜNÜM..
ÖZÜR DİLİYORUM....
10 kİŞİLİKTİR
==================
500 gr. KÖFTELİK BULGUR
150 gr. BİBER SALÇASI(Acı veya Tatlı Arzuya göre)
1 Y. Kaşığı DOMATES SALÇASI
1 Y.Kaşığı TUZ
1 Çay bardağı NAR EKŞİSİ(ayrı lezzet vereceğinden mutlaka kullanınız)
500 gr. YEŞİL SOĞAN(İnce doğrayınız)
1 Demet MAYDANOZ(İnce Doğrayınız)
1/2 Demet TAZE YEŞİL NANE
1 Y.Kaşığı KURU FESLEĞEN
1T.Kaşığı KİMYON
1 Ç.Kaşığı KURU NANE
1 Su Bardağı AYÇİÇEK VEYA ZEYTİNYAĞI

Bulguru geniş bir tepside 1 su Bardağı ılık su ile ıslayıp karıştırınız,
15 dakika sonra TUZ,DOMATES SALÇA,BİBER SALÇA,TUZ,FESLEĞEN,
KİMYON VE KURU NANE'yi ilave ederek avucunuz arasında ufalayarak
ve arada bir ellerinizi soğuk su ile nemlendirip Bulgurun yumuşamasını saglayınız.
Bulgur yumuşayınca tüm yeşilliklere zedelemeden diri kalacak şekilde
karıştırıp NAR EKŞİSİ ve SIVI YAĞIDA yedirip servise hazırdır.
ÖNEMLİ NOT :
Özellikle TURP,MARUL,HIYAR,DOMATES ve Nisan Mayıs
aylarında yaparsanız Taze Yeşil ASMA YAPRAĞI ile beraber yenilirse
çok lezzet verecektir.
Hanımların Toplantıları,gün toplantıları ve misafirlerinize ikram edilebilecek
bu farklı lezzet HATAY yöresi yiyeceğidir.
Afiyet olsun
A.M.O.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder