29.11.11

HİNDİ DOLMA

**HİNDİ DOLMASI**
 =====================
1 Adet BÜTÜN HİNDİ 
3 Adet KURU SOĞAN
1 T.Kaşığı TANE KARABİBER
100 Gram ÇAM FISTIĞI 
10 Adet KARANFİL 
15 Adet KESTANE 
2 Kase BALDO PİRİNÇ(Yaklaşık 600.gr) 
250 Gram TEREYAĞI 
1 Çay Bardağı AYÇİÇEK YAĞI
2 Adet DEFNE YAPRAĞI 
1 Tatlı Kaşığı KARABİBER(Taze çekilmiş)  

  HİNDİ HAZIRLIĞI: **Hindi iyice yıkandıktan sonra süzgeçte bekleterek,diğer tarafta Halka şeklinde doğradığınız soğanları az yağ ile soteleyiniz,karabiber Ve tuz ilavesi ile HİNDİ’nin içine doldurarak,iğne ve iplik yardımıyla Dikerek dökülmemesini sağlayınız. Hindinen rahat kaynayabileceği bir tencereye koyup su ilave ederek Tane karabiber,1 Yemek kaşığı tuz ve 2 Adet Defne yaprağı ile pişiriniz. Kaynadıktan sonra ocak alevini azaltarak kısık ateşte pişiriniz, Pişirim süresi yaklaşık 1 saati geçebilir,Hindi etiniş sertliğine bağlı olarak Süre değişir. 



  PİLAV HAZIRLIĞI: Pirinci kırmamaya özen göstererek hassas bir şekilde yıkayınız,ve süzgece alınız. Tencerede Tereyağını yakmadan eritip Çam fıstığı hafif pembeleşince Pirinci ilave ederek 10 dakika kavurunuz,diğer tarafta kaynamakta olan Hindinin suyundan 2 kase ilave ederek kısık ateşte 8 dakika pişirip 20 dakika kapağını açmadan demlendiriniz.  

SERVİS ÖNERİSİ: Göbeğinden yardığınız Kestaneleri kalan Ayçiçeği yağı ile kızartınız veya Fırında pişirip kabugunu soyunuz. Servis tabaklarına Pilav,üzeri Hindi içindeki soğan ve Hindi eti ile örtünüz, Kenarlarını kestaneler ile dekore ederek servis ediniz. Bu tarifimiz tarafımdan denenmiş ve malzemeler tam olarak yetmektedir. 

Farklı Hindi tarifi için:farkli hindi tarifi için bu blog da arayabilirsiniz. Teşekkürler 

Mutlu yıllar dilerim. Ayhan usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder