HAVUÇ TARATOR
*1 Kg...................SÜZME YOĞURT
*0.5Kg.................HAVUÇ
*1 Yemek kaşığı...TUZ
*1 Çay Kaşığı.......TOZ ŞEKER
*2 Diş..................SARIMSAK(döğülmüş)
*1 Çay Bardağı.....AYÇİÇEK YAĞI
*Süzme Yoğurt olmadığı yerde 3 kg.yoğurda bir akşam önceden
temiz Patiska veya Amerikan bezinden yapılmış bir torbaya döküp
süzüldükten sonrada kullanabilirsiniz.
****Havuçları soyup,yıkayınız ve rendeleyiniz.
****Sıvı yağın4/3 bölümünü tancerede kızdırdıktan sonra Rendelenmiş Havuçları
hafif ateşte 15 dakika kavurup pişmesini sağlayıp,soğumaya
bırakınız.
****Oval tencerede Yoğurt,şeker,tuz,sarımsak ve kalan sıvı yağla
birlikte iyiçe çrpınız soğuyan havuçuda karıştırıp servise hazırdır.
SERVİS ÖNERİSİ
*Porselen Meze tabağına 1cm.kalılığında açarak ve dereotu
yaprakları ile dekore ederek servis edilebilir.
Ayhan21.01.2010
Yemek-İstanbul Katkılarıyla ve Yemek-İstanbul
mutfaklarında hazırlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder