29.11.11

TAVUK DOLMA

 








  1 Adet BÜTÜN TAVUK(yaklaşık 1.5Kg)
 3 Adet DEFNE YAPRAĞI
 4 Adet KURU SOĞAN(Yaklaşık o.5 Kg.) 
1 Y.Kaşığı KARABİBER(Taze çekilmiş)
 1 Kahve Fincanı SIVI YAĞ veya TEREYAĞI 
1 Yemek Kaşığı TUZ 1 Tatlı Kaşığı MÜSAN PUL BİBER(Acılı veya Acısız) 
100 gram ÇAM FISTIĞI veya İÇ BADEM

**ARAÇ VE GEREÇLER: 1 Adet İĞNE,İPLİK,DERİN TENCERE,TEFLON TAVA,TAHTA KAŞIK. *Soğanları soyup yıkıyoruz,Yarım halka veya tam halka ince vaziyette doğruyoruz.  






BAHARATLARINIZDA MÜSAN KALİTESİNİ DENEMENİZİ ÖNERİYORUM; imalatı tamamen otomatik makinalarda kurutularak ve birçok tahlil ve aşamalardan geçerek satışa sunulmaktadır. AFLATOKSİNSİZDİR. "AFLATOKSİN" Başlıca zararlıdan biridir. 



*Teflon tavaya yağı koyarak Çam fıstığı veya bademi kavurup yakmadan Soğanıda kavuralım,suyu çekildikten sonra Karabiberi ilave ederek bir tarafa alalım,diyer tarafta Bütün tavuk yıkanarak Kavurduğumuz soğan harcı içine doldurup İğne ve iplik yardımıyla ağzı dikilerek harcımızın akmamasını sağlıyoruz,derin tencereye y aklaşık 5 litre su koyarak(Tavuğu 3 parmak aşaçak şekilde olmalı) Defne yaprağı ve Tuzu ilave edip 1 saat kısık ateşte pişiriyoruz. Bütün tavuk sert olabilir Etinin pişirimi kontrol edilerek pişme süresi uzayabilir. Tavuk piştikten sonra Suyu ile Pirinç veya Bulgur pilavı pişirilebilir.içindeki harcınıda bölüştürük kemiksiz etleriyle servis ediniz. Resimlerde görüldüğü gibi. 
Resimler,Google'nin sebeplerini bilmediğimden ötürü  silinmiştir ve 11 yıl gibi bir süre kayıtlarında bulamadım ve flaş disketim kayıp olduğundan sizlerden özür diliyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder