29.11.11

TERBİYELİ PAZI ÇORBASI


1 Demet PAZI(Yaklaşık350gr.)
1 Su Bardağı YOĞURT
1 Y.Kaşığı UN
2 Adet HAVUÇ
1 Adet PATATES
1 Adet KURU SOĞAN
2 Diş SARIMSAK
1 Tatlı kaşığı MÜSAN PUL BİBER
1 Ç.Kaşığı KURU NANE
TUZ
1 Kahve fincanı ZEYTİNYAĞI veya TEREYAĞI

Pazı yıkanarak İnce doğranır,havuç,soğan,patates.tuz 2 Litre su
ilavesiyle 15 dakika kaynatarak Blender yardımıyla çırpılır.
1 Yemek Kaşığı UN ve Yoğurt tel veya blenderle çırpılıp
çorbaya ilave edilerek kısık ateşte 5 dakika kaynatılır,
1 tavada 1 Fincan Zeytinyağı veya Tereyağı eritilerek
2 diş sarımsak dövülerek kızgın yağda pembeleşince Nane ilave edilip
çorbamıza karıştırıp servis edebilirsiniz.
Ayhan Mansuroğlu
ÇORBANIZA İSTENİRSE LİMON SUYU İLAVE EDİLEBİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://ayhanmansuroglu.blogspot.com/search/label/YARI%C5%9EMA%20G%C3%96RSELLER%C4%B0?m=1

8.9 ve 10.MUTFAK GÜNLERİ RESİMLER VE DİPNOT

  Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Sn.Yalçın MANAV 'dan Ödüllerimi alırken. Sevgili  Ziyaretçi; BU BAŞARILAR SADECE ...