30.4.22

SAMİ NEBİOĞLU RÖLYEF SANAT EVİ


●SAMİ NEBİOĞLU FARKLI BİR ESER İLE HARİKALAR YARATIYOR●


 





















Öğrencim Kübra Gökkaya nın yaptığı  (yapımı çok zor olan ) 60x40 cm rölyef çalışması.
Ellerine sağlık kızım başarılar seninle olsun













Değerli dostlar;

SEYMEK (Seyitgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları" kapsamında rölyef kursumuz devam ediyor. Öğrenmek isterseniz sizleride bekleriz.

Not: Başka bir öğretim kurumunda kursumuz maalesef yoktur.
























































Bu güzelim Sanatı  herkes görsün istedim..























ESERLER SANATÇI, 

SAMİ NEBİOĞLU BEY'E
AİTTİR..
SANATÇI NOTU:
Üç gün boyunca çalıştım bence oldu.
Değerli dostlar sanatda siyaset yok. Nü (çıplaklık) yok sanat sanat için var. 
Nebioğlu rölyef sanatevinden selamlar.
Ve MUHTEŞEM 
SANAT SONUCU



ÖDÜLLÜ BİR MEZE TARİFİM AŞAĞIDADIR .












26.4.22

ÇITIR TAVUK SALATASI

 

KURTULUŞ NAVRUZ ŞEFİMİZDEN ÇOK KONUŞULACAK LEZZET


 

TAVUK SALATASI TARİFİ:


Videomuz youtube kanalımızda yayında izleyip abone olabilirsiniz.

Restorantların sır gibi sakladığı salata tarifi. çıtır tavuk salatası tarifi. mutlaka deneyin . bu salataya herkes hayran kalıyor.

 #kolayçıtırtavuklusalatatarifi

 #pratiksalatatarifi 

MUTFAKTAKİ LEZZET SIRLARI SALATA MALZEMELERİ

 250GR TAVUK GÖĞSÜ 

2 adet havuç 

Kıvırcık marul 

Kırmızı marul lolorosso 

1bağ roka 

Turp 

Kokteyl cerry domates 

Salatalık 

Galeta unu 

3adet yumurta

Tuz 

karabiber Sosu için Zeytinyağı Lımon suyu Maydanoz Tuz

 https://www.facebook.com/kurtulus.nav...

 https://www.instagram.com/chef_kurtulus/






25.4.22

DÜNYA GIDA ISRAFINI DURDURMA GÜNÜ







































AFİŞLER ALINTIDIR.....
Yemek İsrafını Durdur Günü

Yemek israfına dikkat çekmek ve bu sorun ile mücadele etmek için Compass Group’un geçen yıl Türkiye dahil dünya genelinde 50 ülkede başlattığı Yemek İsrafını Durdur Günü, 2019'da bugün (24 Nisan Çarşamba) gerçekleştirilecek.

İsraf edilen yiyeceklerin dörtte biri ile açlık önlenebilir

Yemek israfı, hemen hemen tüm ülkelerin gündeminde ilk sıralarda yerini alırken BM’nin 2018’de yayımladığı son Açlık Raporu’na göre dünyada her 9 kişiden biri açlıkla mücadele ediyor. Üstelik 10 yıllık dönemde azalış gözlenen küresel açlığın son 3 yılda sürekli artış göstermesi en dikkat çeken konu oldu. Dünyadaki yemek israfının sadece %25’i ile açlık sınırında olan, yetersiz beslenen 795 milyon insan doyabiliyor.

Yemek israfı konusunda ortaya konan veriler, ciddi bir küresel sorun ile karşı karşıya olduğumuzu kanıtlar nitelikte. Gıda atıkları nedeniyle her yıl ortama 984 milyar dolar ekonomik kayıp oluyor. Yiyeceklerin %90’ı çok erken atılıyor. Dünyada üretilen tüm gıdaların 1/3’ü israf ediliyor ve her yıl her birimiz tarafından 227 kilo gıda çöp oluyor.








Gıda atıkları nedeniyle her yıl ortama 984 milyar dolar ekonomik kayıp oluyor. Türkiye’de ise yılda 1,7 milyar adet ekmek, 18 milyon ton sebze ve meyve tüketilmeden çöpe atılıyor.

Yemek israfı, son zamanlarda küresel bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Dünya çapında üretilen tüm yenilenebilir gıdanın üçte biri israf oluyor. Bu miktarın 1.3 milyar ton civarında olduğu düşünülüyor. Bunun küresel maliyeti ise yaklaşık 750 milyar dolar… Türkiye’de ise yemek israfının toplam bedeli 214 milyar TL







24.4.22

TEPSİ ORUĞU Oruk

             ORUK 

DANA KIYMA ILE YAPILDI 






HATAY TEPSİ ORUĞU

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈=≈

ALT VE ÜST HARCI

  • 4 Su Bardağı Bulgur
  • 4-5 adet haşlanmış patates(1kg)
  • 5 yemek kaşığı biber salçası (Acı veya Tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2y.kaşığı KURU FESLEĞEN 
  • 1 küçük soğan rendesi
  • 1 Çay bardağı  UN
***
  1. Önce bulgura un ve baharatlar ve tuz eklenerek ılık su ile ıslatınız.
  2. Bulgur islandiktan 15 dakika sonra biber salçası pürelenmiş patates ve un eklenerek arada su da ilave edilerek iyice yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
=======

İÇHARCI


  • 0.5 kilo kıyma
  • 5 adet soğan (İnce dogranmış)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz?(Arzuya bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay  kaşığı pul biber
  •  Tuz

MÜSAN BAHARAT KULLANILMIŞTIR










  1. İç harcı için de kıymayı ve ardından soğanları 
  2. Kavurup baharatlarıda ilave ederek soguyana kadar.
  3. Yoğurulan bulgur harcı ikiye bölünür. 
  4. Dibini yağladığımız tepsiye bu harcın bir bölümünü açıyoruz elimizle bastırarak düzleştiriyoruz..

  5. Kıyma harcını üzerine dökerek her tarafa yayıyoruz. 
  6. Kalan ikinci bölüm harcı azar azar avcumuzun içinde yassılaştırarak düzgün şekilde üstünüde kapatıyoruz.
  7.  (Ancak  üst kapatma işlemi yapılırken  hassasiyet önemli altlar birbirine girmemeli)
  8. Köşeli veya baklava dilimi kesimi ile bıçağı hafif bastırarak kesiyoruz bir bardak sıvı yağ veya zeytinyağı dökerek,
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180o (180derece)
  10. 40 dakika pisiriniz.



  • ÜSTÜ KAPATILMADAN VE BU TEPSİ  TAVUK BUT
    KIYMASI İLE YAPILDI