30.4.22
SAMİ NEBİOĞLU RÖLYEF SANAT EVİ
26.4.22
ÇITIR TAVUK SALATASI
KURTULUŞ NAVRUZ ŞEFİMİZDEN ÇOK KONUŞULACAK LEZZET
TAVUK SALATASI TARİFİ:
Videomuz youtube kanalımızda yayında izleyip abone olabilirsiniz.
Restorantların sır gibi sakladığı salata tarifi. çıtır tavuk salatası tarifi. mutlaka deneyin . bu salataya herkes hayran kalıyor.
#kolayçıtırtavuklusalatatarifi
#pratiksalatatarifi
MUTFAKTAKİ LEZZET SIRLARI SALATA MALZEMELERİ
250GR TAVUK GÖĞSÜ
2 adet havuç
Kıvırcık marul
Kırmızı marul lolorosso
1bağ roka
Turp
Kokteyl cerry domates
Salatalık
Galeta unu
3adet yumurta
Tuz
karabiber Sosu için Zeytinyağı Lımon suyu Maydanoz Tuz
https://www.facebook.com/kurtulus.nav...
https://www.instagram.com/chef_kurtulus/
25.4.22
DÜNYA GIDA ISRAFINI DURDURMA GÜNÜ
Gıda atıkları nedeniyle her yıl ortama 984 milyar dolar ekonomik kayıp oluyor. Türkiye’de ise yılda 1,7 milyar adet ekmek, 18 milyon ton sebze ve meyve tüketilmeden çöpe atılıyor.
Yemek israfı, son zamanlarda küresel bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Dünya çapında üretilen tüm yenilenebilir gıdanın üçte biri israf oluyor. Bu miktarın 1.3 milyar ton civarında olduğu düşünülüyor. Bunun küresel maliyeti ise yaklaşık 750 milyar dolar… Türkiye’de ise yemek israfının toplam bedeli 214 milyar TL
24.4.22
TEPSİ ORUĞU Oruk
ORUK
DANA KIYMA ILE YAPILDI |
HATAY TEPSİ ORUĞU
ALT VE ÜST HARCI
- 4 Su Bardağı Bulgur
- 4-5 adet haşlanmış patates(1kg)
- 5 yemek kaşığı biber salçası (Acı veya Tatlı)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2y.kaşığı KURU FESLEĞEN
- 1 küçük soğan rendesi
- 1 Çay bardağı UN
- Önce bulgura un ve baharatlar ve tuz eklenerek ılık su ile ıslatınız.
- Bulgur islandiktan 15 dakika sonra biber salçası pürelenmiş patates ve un eklenerek arada su da ilave edilerek iyice yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
İÇHARCI
- 0.5 kilo kıyma
- 5 adet soğan (İnce dogranmış)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz?(Arzuya bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- İç harcı için de kıymayı ve ardından soğanları
- Kavurup baharatlarıda ilave ederek soguyana kadar.
- Yoğurulan bulgur harcı ikiye bölünür.
- Dibini yağladığımız tepsiye bu harcın bir bölümünü açıyoruz elimizle bastırarak düzleştiriyoruz..
- Kıyma harcını üzerine dökerek her tarafa yayıyoruz.
- Kalan ikinci bölüm harcı azar azar avcumuzun içinde yassılaştırarak düzgün şekilde üstünüde kapatıyoruz.
- (Ancak üst kapatma işlemi yapılırken hassasiyet önemli altlar birbirine girmemeli)
- Köşeli veya baklava dilimi kesimi ile bıçağı hafif bastırarak kesiyoruz bir bardak sıvı yağ veya zeytinyağı dökerek,
- Önceden ısıtılmış fırında 180o (180derece)
- 40 dakika pisiriniz.